Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hiddink’in “Beraberlik bize yeter” açıklamaları sahaya sürdüğü kadroya da yansımıştı. Fikstür avantajını Belçika karşısında alacağı bir puanla sürdürmeyi planlayan Hiddink’in düşüncesi, orta alanı topa hükmetme becerisine sahip iki Selçuk ve Emre ile kontrol edip, ilk kez denediği yeni savunma kurgusunda birinci bölgenin yükünü hafifletmekti. Ancak maçın hemen başında yediğimiz gol ve 15 dakika içinde kalemizde yaşadığımız iki ciddi tehlike, kazanmayı bizden daha çok isteyen rakibin iştahını kabartmaya yetti. Bu süreçte özellikle duran ve yan toplar hesaplarımızı bozacak kadar tehlikeli oldu.
Kendi planlarımızı uygulamaya fırsat bulamadan maça yenik başlamak ve skoru istediğimiz noktaya getirmek için ekstra işlere ihtiyaç duyduğumuz anda, sahneye Arda çıktı. Leekens’in en çok çekindiği Arda, öyle kritik bir anda Burak’ı golle buluşturdu ki, hem takımının kırılma noktasındaki direncini geri çevirdi, hem rakibin kimyasını bozdu.
İstediğini yapamayan rakibin, özellikle orta alanda başvurduğu sertliğe, hırçınlığı ile ünlenen Emre, Sabri ve diğerlerinin aynı tarzda yanıt vermemesi, Hiddink’in ay-yıldızlı takıma kazandırdığı en önemli artı idi kuşkusuz.
İkinci yarı iki takım için de gergin geçti. Belçika’nın mutlak kazanma isteğine karşın ay-yıldızlı ekibin oyunu yarı alanında kabul etmek zorunda kalması, bizden daha genç ve fizik olarak üstün görünen rakibi cesaretlendirdi. Selçuk Şahin dışında ofansif yönü zayıf olan orta alan oyundan düştü. Hiddink’in, Selçuk İnan - Mehmet Ekici değişikliği bu bölgeyi güçlendirmek adına yapılmış, ancak gecikmiş hamle idi. Arda’nın neden olduğu penaltı, savunmada yaşadığımız paniğin ve bir hücum oyuncusunun o bölgede yapacağı müdahalenin ne kadar riskli olduğunun kanıtı idi.
Doksan dakika Hiddink’in stratejisi doğrultusunda bitse bile milli takımın dün geceki performansının beklentileri karşıladığını söylemek mümkün değil. Turnuva boyunca ortaya konan futbolun kimseyi tatmin etmemesi gibi!
“Ben doktor değilim” diyen Hiddink’in bunca yıllık deneyimine karşın, takımdaki eksikleri süper ligin zaaflarına bağlaması, kariyeri ile bağdaşmayan bir yaklaşım olsa da hâlâ bu yarışın içinde olmamız, sanki Hollandalı teknik adamın değil de, o formayı giyen oyuncuların becerisi gibi geliyor bana!