Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Trabzonspor takımının bu sezon en büyük sıkıntısı savunmasında. Hemen her maçta biraz da zorunluluktan farklı bir kurgu, yine hemen her maçta basit hatalar var. Dün Kayserispor’un attığı üç gole baktığınızda, adam paylaşımı, zamanlama ve kademede ciddi yanlışlar olduğu görülecek. Daha ilk dakikada Kujoviç’in bu kadar rahat kafa vurması, hemen ardından Eren’in kendisinden daha uzun iki savunmacının arasından topu ağlara göndermesi affedilir hatalar değildi. Ya Kujoviç’in üçüncü golü? Santra ile birlikte üç pas yaparak topun tehlike bölgesine taşınmasına ne demeli?
Sadece savunma değil elbette. Trabzonspor takım olarak çok kötü bir performans sergiledi Kayseri’de. Son on dakikalık bölüm hariç oyunun kontrolü tamamen rakipte idi. Kayserispor tempoyu dilediği gibi artırdı, hiçbir dirençle karşılaşmadığı orta alanı hızla geçti, kanatları çok iyi kullandı. Amrabat tek başına Trabzonspor savunmasının başına bela oldu. Fizik gücü biraz daha kuvvetli olsa neler yapardı acaba?

Haberin Devamı

Trabzonspor hak etmedi!
Bordo-mavililer kazanmak için mücadele ettiği son bölüm hariç, tek bir organize hücum geliştiremedi. Burak yüzünü kaleye dönemedi. Maçın başında gayretli görünen Olcan ilerleyen dakikalarda kayboldu gitti. Volkan gol vuruşu dışında çok etkisiz kaldı. Uzun zamandır takımdan ayrı kalan Zokora da hakeza. İkinci yarıda oyuna giren Colman’ın haftalardır devam eden formsuzluğu ve Alanzinho’nun verimsizliği de bir araya gelince, takım anlayışından uzak, ne yaptığını bilmeyen bir Trabzonspor çıktı ortaya.
Denebilir ki, iki kez iki farklı yenik duruma düşen bir takımın beraberliği kurtarması küçümsenebilir mi? Skora değil maçın geneline baktığımızda, Trabzonspor’un o puanı bile hak etmediği söylenebilir. Kayserispor’un kendi sahasında böyle bir avantajı kaybetmesi ne kadar anormalse, Trabzonspor’un da geriden gelip skora ortak olması, o kadar alışıldık bir şey değildi. Çünkü bordo-mavililer bu sezon yenik duruma düştüğü maçları çevirme konusunda geçen yılki becerisinden bir hayli uzak. Gitti denen maçın dönmesindeki en önemli faktör ise Burak idi. 80 dakika sahada istediklerini yapamayan, ancak attığı nefis frikik golüyle takımını ayağa kaldıran Burak’ın beraberlik sayısındaki hırsı, bir futbolcunun neleri değiştirebileceğine en güzel örnekti.
Özetle, Kayseri’de alınacak bir yenilgi PSV maçı öncesi Trabzonspor’un tüm konsantrasyonunu bozabilir, ligde play-off iddiasını azaltabilir, Eindhoven’daki rövanşı da tamamen formaliteye çevirebilirdi.