Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Trabzonspor’da teknik direktör Şenol Güneş’in Antalyaspor karşısına hafta sonu oynanacak Galatasaray maçını da düşünerek farklı bir takım sürmesi, elbette anlaşılabilir bir tercihti. Tolga ve Colman kadroda yoktu. Arjantinli’nin ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu görmek için böyle bir teste gerek var mıydı bilinmez. Formsuz Burak ise kulübede idi. Sezon başından bu yana Burak üzerine kurulu hücum anlayışından böyle telafisi olmayan bir maçta vazgeçmek büyük riskti aslında. Bu kez önde Halil, kanatlarda Olcan ve Volkan vardı. Yani topu önde tutma becerisi olmayan bir hücum hattı... Hemen gerilerinde ise Alanzinho ile Adrian, kesici pozisyonunda da Zokora...
Antalyaspor gibi savunma güvenliğini ön planda tutan ve kapanan takımlara karşı bireysel yetenekleriyle kilidi açacak silahı olmadığı zaman zorlanan Trabzonspor’un, ilk çeyrek saate bulduğu üç pozisyonun ardından oyunu rölantiye alan rakibe ayak uydurması, ciddi bir yanılgı idi. Hemen her maçta inanılmaz hatalara imza atan Trabzonspor savunması, 44 dakika tek bir tehlike bile yaratamayan Antalyaspor’a öyle bir pozisyonda geçit verdi ki, evlere şenlik. Emrah’ın kaleyi çaprazdan gören noktadan kaleye gönderdiği topu tüm savunma seyretti, top ise yolunu bulup ağları gördü. Golde kaleci Onur’un da ihmali büyüktü.
Güneş ikinci yarıya Burak kozuyla başladı. Nitekim golcü oyuncunun üzerine iki savunmacı birden gidince, sürekli yer değiştiren Volkan ile Olcan’a daha geniş alanlar kaldı. Ortadan Alanzinho’nun doğrudan kaleye hamleleri de bordo-mavili takımı öne doğru itti. Nitekim Olcan’ın ceza alanı içinde Ali Turan tarafından indirilmesi ve sebep olduğu penaltı, bu düşüncenin ürünüydü.
Son iki maçında iki penaltı kaçıran Burak’ın topun başına geçmesi ise büyük bir kumar! Burak bu kez golünü yaptı yapmasına da, eşitlik sayısı kabuğuna çekilen Antalyaspor’u adeta uykusundan uyandırdı. O dakikaya dek skoru koruma kaygısı taşıyan ev sahibi, bu kez karşısında yenebileceğine inandığı bir rakip olduğunu anladığında saha içindeki tablo da değişmişti. Ve beklenen darbe dün Antalyaspor’un en çalışkan oyuncusu Musa Aydın’dan geldi. Savunmanın arka direkte unuttuğu Musa faturayı kesti. Uzatma bölümlerinde Güneş’in Henrique hamlesi de hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Bilinçsizce saldırmasına karşın tekrar eşitliği sağlayacak golü bulamayan Trabzonspor, bu sezon ortaya koyduğu ikinci hedefini de yitirirken, kulübesinden sahadaki tüm oyuncular ve yönetimine dek sınıfta kaldı!