Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bazı maçlar vardır. Sonuca doğrudan teknik direktörün yaptığı değişiklikler ve oyuncu tercihleri etki eder. Bazen öyle yerinde hamleler yapar, kimi vakit de öyle oyuncularda ısrar edersiniz ki, gitti denen maçı çevirivermişsiniz. Tıpkı dün gece olduğu gibi. İlk yarıda sayısız pozisyon üretmesine ve bir o kadar da fırsat bulmasına karşın son vuruşlarda beceriksiz kalan Trabzonspor, klasik savunma hatalarından birini tekrarlayıp kalesinde golü de görünce, oyunun ikinci bölümünde işi epey zorlaştı.
Teknik direktör Şenol Güneş’in kötü oynamamasına rağmen Adrian’ı çıkarıp Alanzinho’yu saha sürmesi anlaşılabilir değişiklik olarak algılansa da, gözler sürekli kanat değiştirmesine karşın o bölüme dek istenilen verimi sağlayamayan Volkan’ın üzerinde idi aslında. Çünkü Güneş’in bir önceki hamlesi saç baş yolduran Henrique’nin yerine Halil’i sürmek olmuş ve yerinde bulunmuştu. Lakin Alanzinho’nun skor avantajı ile kapanan Sivasspor savunmasını açacak bir çilingir olduğunu iyi bilen Güneş yanılmadı. Oyuna girdikten bir dakika sonra ceza alanı içinde o bildiğimiz çabukluğu ile adam eksilten ve klas bir vuruşla kâbusa dönmek üzere maçı çeviren Alanzinho da, hocasını mahcup etmedi. Sadece golde değil, maçın kalan bölümlerinde de oyunu açan, doğrudan kaleye yaptığı hücum girişimleriyle forvetine boş alan yaratan Brezilyalı, dünkü kritik galibiyette başrolü oynadı. Ve Volkan. Şenol Güneş’in son haftalarda en güvendiği oyunculardan biri olan Volkan, hem golü koklayan tarzı, hem de sürati ile geceye damgasını vuran bir diğer isim oldu. O da kendisine güvenen Güneş’i haklı çıkardı.
Bu arada Serkan’ı da unutmayalım. Defansta ve ofansta arı gibi çalışan, her iki alana da yaptığı katkılarla eski günlerine dönüşünün müjdesini veren tecrübeli oyuncu müthiş bir performans sergiledi.
Gelelim maçın en çok eleştirilen adamı Burak’a. Evet takımının en etkisiz adamıydı golcü oyuncu. Yüzünü neredeyse hiç kaleye dönemedi. Markajdan kurtulmak izin zaman zaman kanatlara kaçsa da, son vuruşu yapacak pozisyon bulamadı. Tribünden yükselen uğultuları dindirecek fırsatı da vardı oysa. Yaptırdığı penaltıyı öyle kötü kullandı ki, hem demoralize oldu, hem de skoru riske attı. Ancak unutmayalım, Burak bu sezon Trabzonspor’u sırtlayan ve bugün yarışın içinde kalmasını sağlayan isimdi. Ve Burak’ın da, koca sezon içinde bir kaç maçı iyi oynamama hakkı olmalıydı.
Sivasspor galibiyetiyle play-off’u perçinleyen Trabzonspor, kalan dört haftada dünkü maçın ikinci yarısındaki gibi hırslı ve istekli oynarsa kuşkusuz 34 haftalık maratonu çok daha iyi yerlerde tamamlama şansı bulabilir.