Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İlk maçtan sonra Rabotnicki teknik direktör Tomislav Franc basın toplantısında, “Avrupa kupaları tarihimizdeki en önemli galibiyeti aldık. Biz 5, rakibimiz 110 milyon euroluk bir takım. Daha farklı kazanabilirdik, heyecan ve telaştan yapamadık” demişti. Dün gece çok daha fazlasını yaptı takımı, helal olsun.

Aslında mesaj anlayabilene netti; pahalı takım olmak iyi takım olmak değildi. Gerçekten de Makedon temsilcisi o gece girdiği iki net pozisyondan birini daha skora yansıtabilse, oyun disiplininden taviz vermeyen bir rakip karşısında gol yollarında zorlanan Trabzonspor’un işi daha ilk maçta bitebilirdi. Aradan bir hafta geçti. Şota’nın Trabzonspor’u ideale yakın ve daha “değerli” bir kadroyla çıktı rövanşa. Bir tek Mehmet Ekici yoktu. Üsküp krizinin kahramanı Onur, yeni transferler Mbia, Cavanda ve Okay ilk onbirde idi. Lakin bir defa daha görüldü ki, takım gibi oynayamadığınız vakit, bireysel olarak ne kadar üstün olursanız olun, nafile. İnanç, hırs, mücadele size böyle boyun eğdirir.

Haberin Devamı

Rabotnicki agresif ve ofansif anlayışını son dakikaya kadar sürdürdü. Uzatma bölümü de dahil son bir saati 10 kişi tamamlamasına karşın sürpriz gol arayışından hiç vazgeçmedi. Hele normal sürenin son dakikasında yakaladığı bir pozisyon vardı ki, Onur’dan başlayan hatalar zinciri, maç uzatmaya bile götürmeyebilirdi. Bu şans anına bir de İskoç hakemin Mbia’ya göstermediği kırmızı kartı eklersek, Makedon temsilcisinin turu anasının ak sütü gibi hak ettiğini söyleyebiliriz. Bu darbe Trabzonspor’da hangi taşları yerinden oynatır, zaman içinde göreceğiz. Başkan ve yönetim, yılda bir servet ödenen sportif Direktör ve ona adeta göbekten bağlı Şota dün geceki skandaldan nasıl bir ders çıkarır bunu da hâkeza. Trajik şekilde biten Avrupa macerası için yarın birileri çıkıp “Bizim hedefimiz lig” diyebilir, şaşırmayız. Sonuna kadar haklılar! İki sezondur yaptıkları transferler, yönetemedikleri krizler, müdahale edemedikleri olumsuzluklara karşın Trabzonspor’u yarışmacı bir takım yaratacaklarını iddia ederlerse, kim ne diyebilir ki?

Haberin Devamı

Temsilcimiz turu geçse elbette farklı şeyler konuşup yazacaktık. Örneğin Mbia’nın bunca zamandır yapılan ilk ve tek nokta transfer olduğundan, Cavanda’nın tam da mevkisinin adamı, Okay’ın gelecekte vereceği katkıdan söz edebilirdik. Olmadı. Trabzonspor sanırız yarından itibaren çok daha farklı ve radikal sonuçlar doğuracak sorunlarla boğuşmaya başlayacak!..