Sonucu Avcı'nın tercihleri belirledi

Haberin Devamı

Trabzonspor için ligin kalan bölümünde skordan çok, gelecek sezonun planlamasında hangi oyuncuların yer alacağı önemli. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın kadro tercihi yaparkan bu faktörü gözettiği kanaatindeyim.
Örneğin Trezeguet. Afrika Kupası'ndan döndükten sonra gösterdiği performans. Kara kıtanın, kuzey ülkelerinden ligimize gelen futbolcuların işlerini ne kadar ciddiye aldıklarına dair kayda geçen istatistikler parlak değil. Ama Mısırlı oyuncunun bir farkı var. Formda ve istekli görüntüsünün üzerine, attığı gollerle, Trabzonspor'un son dönemlerdeki yükselen yıldızı oldu.
Dikkatle izliyorum. Çok istekli, hırslı ve gayretli. Sanki ülkesinin milli takımında oynuyor. Attığı her golün ardından öyle seviniyor ve duygularını dışa vuruyor ki, bu ruh hali Trabzonspor takımında üç-beş futbolcuya örnek olsa, neler değişirdi hayal edemiyorum.
Kimsenin hakkını yemek haddim değil. Lakin ligde geri sayımın başladığı son haftalarda Trezeguet'ye eşlik edecek kim diye sorsanız; başta Visca olmak üzere Eren, Mendy, Enis Destan ve yarım porsiyon Denswil derim. Devre arasında gelen Meunier ise kısa zamanda çoğunu utandırdı.
Sonuçta bunlar yürekten oynadığını hissettiren isimler. Kaptan Uğurcan Çakır performansından mutlu ise adını listeye yazdırabilir. Kısa zamanda toparlanacağına ve hakkında çıkarılan söylentilere en doğru yanıtını vereceğine inanıyorum. Trabzonspor takımında kaptan olmak, "Dozer Cemil"den aldığı elin hakkını vermektir. Öyle değil mi sevgli Uğurcan?
Unutmadan not edeyim; Konyaspor'da bazı seyircisinin milli takım kalecisine böyle davranma hakkı olamaz. Nedir o küfür, nedir üzerine atılan maddeler? Uğurcan'ın kafası yarılsa, kanı aksa mutlu mu olacaktınız? Ayıptır, ayıp!
Sonuca dayalı yoruma bir kaç cümle eklemek gerekirse; Trabzonspor iki farklı öne geçtikten sonra son bölümlerde yediği golle strese girse de, kulübeden gelenlerin yeterli süreyi alması ve güven kazanması şart. Oturmayacaklar, oynayarak katkı verecekler.
Onlar şans bulduklarında neler yapabileceklerini gösterebilirler. Örnek mi? Fountas. Sezon bitiminde gönderilmesi konuşuluyordu, dün Konya deplasmanında öyle kritik bir anda jenerik gole imza attı ki, Avcı'nın bu futbolcuya neden güvendiğini anladık. Sabır, anlayış, doğru öğreti ve güvendir dersin adı.
Dün geceye dair en çarpıcı saptama, Trabzonspor'un gelecek sezon UEFA hedefi yolunda önemli bir adım daha attığı.
Ama en temiz ve engelsiz yol, kupa. O vakit, bu sezona dair yazılacak hikayelere kimse itiraz edemez.
Değil mi Abdullah hocam?