Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Trabzonspor için ligdeki önemli virajlardan biriydi Kasımpaşaspor maçı. Durumun ciddiyetini anlatmak için söylüyorum; son üç haftada kaybedilen puan sekiz. Veya kazanılan bir puan. Kalesinde 7 gol görmüş, karşılığında sadece iki gol atabilmiş bir takımdan söz ediyorum. Dün akşam bu kötü verilere yenileri eklendi. Durum daha vahim oldu.
Kimse kusura bakmasın ve kullandığım tabire kızmasın, bunun adı rezilliktir. Trabzonspor’un aciz duruma düşmesine sebep olan kimler ise, hesap vermeli ve sonlanmalı.
Tatsız görünen tabloyu sadece kadro yetersizliğine bağlamak hatadır. Sakatlar, ayrılanlar, takımdan gönderilenler ve Afrika kupasında forma giyenler ciddi eksiklik elbette. Kulübün ekonomik durumu malum. Ara transferde şapkadan tavşan çıkmayacağına göre sezon eldeki oyuncularla tamamlanacak. Öyleyse mazeret üretmek yerine çözüm bulacak bir “akla” ihtiyaç var. Bu noktada görev kime düşüyor? Teknik direktöre. Abdullah Avcı madem kriz döneminde geri döndü ve inisiyatif aldı, eksi de artı da ona yazacak. Lakin görünen o ki, hoca hâlâ umutlu ve destek peşinde!
Futbolu konuşmak gerekirse; ilk yarıda taraftarın istediği gibi “dik oynamaya” çalışan bir takım vardı. Visca, Enis Destan ve Bardhi ile üçüncü bölgede etkili oldu.
Hava hakimiyeti güçlü bir forvete sahip iseniz kanat organizasyonları avantajdır. Onuachu’nun yokluğunda görev Enis Destan’ın. Genç oyuncu tıpkı efsane Fatih Tekke gibi golü kokluyor. Onuachu milli takımından döndüğü vakit nasıl bir forvet kurgusu göreceğimiz ciddi bir teknik direktörlük sınavı olacak.
İkinci yarı Trabzonspor adına kabus gibi başladı. Kasımpaşaspor’un kaptanı Aytaç eski defterleri açarken dört kişinin arasından yaptığı vuruşla skora not düştü. Ardından VAR onaylı penaltı ve Hajradinoviç’in üstünlük sayısı geldi. Ve Da Costa’nın Trabzonspor cephesinde çok taşı yerinden oynatacak fark sayısı.
Tüm bunlar olurken ev sahibi takım oyuncuları şaşkın, çaresiz, bitkin ve yılgındı. Tıpkı hocaları Abdullah Avcı gibi. Genç Poyraz Efe’nin sevinemediği golü gürültüye gitti arada. Tribünler ise ilk kez “birilerini” istifaya davet etti. Davete icabet eden çıkacak mı, yakında göreceğiz.
Eleştirmek kolay diyen olabilir. Peki, her yıl milyonlarca euro veya TL alıp taraftarı çileden çıkaranlara ne diyeceğiz? Kim hangi mazeretin ardına sığınabilecek?
Kimsenin Trabzonspor’u sıradan kılmaya hakkı yok. Suçlu ayağa kalkmalı ve hesap vermeli. Özür dilemek yetmez.