Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kazanmış bir takımın coşkusunu neden seyircisiyle paylaşmadığının yanıtını ararken, tahriklere çok dikkat edilmeli

Trabzonspor için sezon başından beri aynı şeyi söylüyoruz. Kötü bir kadrosu yok. Skora etki edebilecek birkaç yetenekli isim var. Oyunun sıkıştığı maçlarda bunlardan biri sahne alsa, onca eziyet, sıkıntı çekilmeyecek. Ötekiler durumu idare etse de yeter.
Örneğin Yattara. Tanrı bir futbolcuda bulunması gereken pek çok şeyi vermiş. Ama kullanma talimatını göndermemiş. Ne zaman ortaya çıkacağı, hangi maçlarda kurtarıcı olacağını kestirebilmek zor. Bu sezon doğru dürüst iki, bilemediniz üç maç oynadı. Dördüncüsünü dün akşam izledik.
Hem izledik, hem keyif aldık. Sadece ilk yarıda Umut’a dört gol asisti yaptı. Mükemmel bir de gol attı. Çok çalıştı, karşılığını Trabzonspor aldı.
Diğerleri mi? Savunmada Egemen ve Song sivrildi. Kritik müdahaleleri sonucu etkiledi. Kaleci Sylva’nın sihirli parmakları Burhan’ın vuruşunda beşer santim daha uzamasa maçın kaderi değişirdi. Orta sahada Hüseyin iyi savaştı.
Dikkat ederseniz savunmacılardan söz ediyoruz. Çünkü Gençlerbirliği gerçekten takdir edilecek bir görüntü sergiledi. Topa daha çok sahip oldu. İyi pas yaptı. Az ama öz pozisyon bulmasına karşın son vuruşlarda yetersiz kaldı.
Sezonun ikinci yarısında futbolu, oyun anlayışı ve hırsı ile en dikkat çeken takımlardan biri olmasına karşın, bulunduğu konumu hiç de hak etmediğini gösterdi. Sonuca bakmayın. Kırmızı-siyahlı ekibin küme düşmekten söz etmesi bile acayip şu ligde.
Bu yüzden Trabzon’un aldığı galibiyet gerçekten önemli. İşler yolunda gitse bile, futbolculara ve teknik heyete karşı anlaşılmaz bir tepki var. Oysa takım hâlâ zirve iddiasını sürdürüyor.
Taraftarın böyle bir dönemde oyuncuların motivasyonunu bozmak yerine desteklemesinin tam zamanı. Ama görüyoruz ki tribün-takım diyaloğu giderek bozuluyor.
Bu çok tehlikeli bir gelişme. Bu gelişmeye çanak tutanlar belki farkında değil ama Trabzon hep böyle dönemlerde kaybetti. Eleştiriye her zaman evet. Kötü oyun, hocanın kadro seçimi konuşulabilir. Ancak kazanmış bir takımın futbolcularının bu coşkusunu neden seyircisiyle paylaşmadığının yanıtını ararken, tahriklere ve yanlış yönlendirmelere çok dikkat edilmeli. Bir darbe de saha dışından gelmemeli.