Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Durmadan ligimizin marka değerinden söz ediyoruz ya. Geçin efendim. Ne sahalarımızın zemini, ne de dün akşamki gibi yarım saat süren elektrik kesintisi ile bırakın Avrupa’nın beşinci büyüğü olmayı, ancak üçüncü dünya ülkeleri ile boy ölçüşürüz bu anlamda. Kendimizi kandırmayalım. Para ile zihniyet değişmiyor. Ve ortaya ilkel görüntüler çıkıyor.
Maça gelince; Son Liverpool sınavının ilk yarısında bile daha çok pozisyona girmişti Trabzonspor. Oysa Şenol Güneş oyuna Umut ve Jaja ile başlayarak niyetini belli etmişti. Çok adamla hücum edecek, belki de erken bir golle öne geçerek inisiyatifi ele geçiren taraf olacaktı. Gel gör ki, evdeki hesap çarşıya uymadı. Bordo-mavili ekip bu bölümde düşündüklerinin çoğunu uygulayamadı. Colman yine çok pas hatası yaptı. Jaja top almak için görev bölgesini terk etmek zorunda kaldı. Umut’un moralsizliği girdiği tek pozisyona yansıdı.
Güneş gibi ofansif oyunu tercih eden Mehmet Özdilek, ön bölgede Necati, Sergey ve Tita ile Trabzonspor savunmasını baskı altında tutarak rakibin planlarını bozmayı hedefledi. Başarılı da oldu. Necati Cale’nin bulunduğu kanadı yol geçen hanına çevirdi. Sergey müthiş fiziği ile Giray-Egemen ikilisinin kâbusu oldu. Bir tek Tita ayak uyduramadı onlara.

Haberin Devamı

Son hamleler yetmedi
Karşısında beklemediği kadar dirençli ve agresif bir ekip bulan Trabzonspor ikinci yarıya daha istekli başladı. Önce Colman’ı, ardından etkisiz kalan Yattara’yı kulübeye çeken Güneş’in son müdahalesi Alanzinho- Barış değişikliği oldu. Aslına bakarsanız kazanmaktan çok skoru korumaya dönük idi bu hamleler. En azından topa daha fazla sahip olup, Antalyaspor’un baskını kırmayı amaçlayan Güneş’in hücumdaki tek kozu Burak kalmıştı çünkü. O da aldığı sürede fazlaca katkı yapamadı. Zaten bordo-mavili ekibin girdiği gol pozisyonlarına bakarsanız, galibiyeti hak etmediğini söyleyebiliriz.
Trabzonspor son dönemlerdeki takım oyunundan oldukça uzaktı. Kendi oyununu Antalyaspor’a kabul ettiremedi. Baskı altında bocaladı. Sadece savunması geçer not aldı. Sezonun üçüncü haftasında kaybettiği ilk puanların muhasebesi yapılırken, bu tarz rakipler karşısında alternatif üretememenin sıkıntısı da göz önüne alınmalı. Maraton uzun. Trabzonspor açısından çıkarılacak ders ise bir hayli fazla.