Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İtiraf edelim, maçtan önce Trabzonspor için en büyük tehlikenin yine savunma bloğu olacağını düşünüyorduk. Sezon başından bu yana farklı gerekçelerle sürekli değişen bu dörtlü, Sivasspor karşısında da Trabzonspor’un yumuşak karnı gibi görünüyordu. Sağ bekte Salih, göbekte Bosingwa-Aykut ikilisi, sol da ise Musa’nın uyumu merak konusuydu. Ve yine itiraf edelim, Bosingwa’nın çıkarken kaptırdığı topun Sivasspor’un golüne dönüşmesi dışında, Ersun Yanal’ın üçüncü alternatifi olan bu savunma kurgusu, asgari hata ile oynadı. Hele gönderilmesi gündemde olan Aykut var ya... Doksan dakika boyunca çok kritik üç müdahalesi ile alkışı hak etti. Kiralık ücreti eleştiri konusu olan kaleci Hakan ise takımının en iyileri arasında sivrildi.

Diyeceksiniz savunmasına bu kadar iş düşen Trabzonspor nasıl olur da maçı rahat bir skorla kazanır. Çünkü her iki yarıda da Sivasspor’dan çok daha fazla pozisyon üretti ve attığından fazlasını kaçırdı. Özellikle ikinci yarıdaki müthiş baskısı bordo-mavili ekibin kazanmasındaki en önemli faktör oldu. Açık söyleyelim bu coşku süresini artırdığı vakit, Trabzonspor beklenen ve istenen düzeye rahatlıkla gelebilir. Unutmadan, 12 oyuncusundan mahrum, ki bunların çoğu yeni transferlerler idi, bir teknik direktörün elindeki alternatifleri ancak bu kadar pozitif kullanabileceğini ifade edebiliriz. Yedek kulübesine baktığınızda Erkan Zengin dışında maça etki edebilecek oyuncu bulunmaması, Yanal’ın bu maça çıkarken ne kadar zorlandığını anlamaya yeter.

Söz Erkan’dan açılmışken, Yanal’ın 64. dakikada sahaya sürdüğü Erkan, kısa sürede Yanal’ın önemli kozlarından biri olacak kuşkusuz. Daha ilk maçında taraftar ile kurduğu pozitif iletişimle transfer sürecinde yaşanan sıkıntıları şimdiden ortadan kaldırmışa benzeyen Erkan, performansıyla umarız Trabzonspor’a katkılarını sürdürebilir.

Dün gece belki de ilk kez Karadeniz temsilcisini takım oyununu bu kadar pozitif ve kollektif oynadığını söyleyebiliriz. Ayrı bir parantez açılması gereken isimler var mı? Elbette var. Mehmet Ekici, Özer, Yusuf, Sefa, Cardozo bir adım öteye çıkmayı başaran oyunculardı.

Sakatlıklar, cezalar ve Afrika kupası nedeniyle gerçekten zor bir dönem geçiren Trabzonspor’un bu maçı kazanması, hele ikinci yarıdaki oyunu ile tribünleri eski günlerine davet etmesi, camia adına son derece olumlu bir gelişme. Galibiyet, bu anlamda üç puandan çok daha fazla bir kazanım demek.