Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Trabzonspor’un galibiyetle bitirdiği son dört maçında göze çarpan en belirgin zaafının savunmada olduğunu defalarca dile getirmiştik. Bordo - mavili ekibin kupadaki Denizli Belediyespor karşılaşması hariç son bölgede yaptığı hatalar zaman zaman başına dert açacak cinstendi. Belli ki biraz hareketli bir forvet karşısında bu sıkıntı devam edecek. Sıkıntının temel nedeni kuşkusuz Trabzonspor’un ligde ön liberosuz oynayan ender takımlarından biri olması. Bu yüzden hücumda kaptırılan topların rakibin ani çıkışlarında beklenmedik tehlikeler yaratması kaçınılmaz. Bunlara bir de Egemen ve Giray’ın dünkü gibi ilk toplara yaptığı müdahalelerdeki basit hataları eklenince, olmadık pozisyonlar yaşanması doğal.
Diyarbakırspor deplasmanının Trabzonspor’un ikinci yarıdaki en zor maçlardan biri olacağı belliydi. Evinde rakibin adına bakmaksızın hep galibiyet hedefleyen Diyarbakırspor’un hırslı ve mücadeleci kimliği yine ön plandaydı.

Haberin Devamı

Umut tutuktu
Yüksek pas yüzdesiyle oynamasına karşın önceki maçlarına göre daha az pozisyon bulan ve kanat organizasyonlarında eksik kalan Trabzonspor’un maçı sürpriz golcüsü Engin ile kazandığını söylemek yanlış olmaz. İlk goldeki müthiş zamanlaması ve vuruşu, ikincisinde rakip savunmanın arasına sızıp topa kafayı sokması, Umut’un daha kolay pozisyonlarda kaçırdıklarını telafi etmeye yetti.
Gökhan’ın Fenerbahçe’ye gidişinden sonra üstlendiği sorumluluğun gereklerini yerine getiren ve takımını sırtlayan Umut, dün akşam son derece tutuktu. Alanzinho yine çalışkandı. Şenol Güneş’in disipline ettiği Brezilyalı futbolcu, maçın sıkıştığı bölümlerde arkadaşlarına nefes aldırdı. İki bek Ömer ve Ferhat taktik anlayışı gereği savunma bölgesinde kalınca yük alışılmışın dışında orta alana bindi. Colman ve Selçuk’un topu oyuna sokmak adına dünkü performansı iyi değildi.
2010 yılında oynadığı beş maçını da kazanan Trabzonspor’un yelkenlerine doldurduğu hava, yeni ufuklara yol almasına katkı sağlayacak. Elbette kayıplar olacak. Ancak giderek daha iyi olacağının sinyali onu iki kulvarda da hedeflediği yerlere taşımaya yetecek.