Basaksehir Cengiz Ünder'ün performansı yetiştiği kulübü Altınordu'nun yüzünü güldürdü

Cengiz Ünder'ün performansı yetiştiği kulübü Altınordu'nun yüzünü güldürdü

01.05.2017 - 15:08 | Son Güncellenme:

TFF 1. Lig takımı Altınordu'dan sezon başında Süper Lig takımı Medipol Başakşehir'e transfer olan 19 yaşındaki Cengiz Ünder'in performansı, İzmir kulübünün de yüzünü güldürüyor. Başakşehir Kulübü Başkanı Gümüşdağ, Beşiktaş ile yapılan maça İngiliz ve İspanyol kulüplerin Cengiz Ünder için geldiğini açıkladı.

Cengiz Ünderün performansı yetiştiği kulübü Altınordunun yüzünü güldürdü

26 Nisan Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası yarı final karşılaşmasında Fenerbahçe'ye 2 gol attıktan sonra dün de ligde Beşiktaş filelerini 2 kez sarsan Cengiz'in transfer borsasındaki değeri hızla yükseliyor. İsmi son dönemde birçok ünlü Avrupa kulübü ile anılan genç yıldız transfer olursa, Altınordu da para kazanacak.

Haberin Devamı

Satılan her futbolcunun sözleşmesine, üçüncü bir kulübe transferi halinde belirli oranda pay alma maddesini koyduran Başkan Seyit Mehmet Özkan, Cengiz Ünder için bu oranı yüzde 30 olarak belirlemişti.

İngiliz Daily Mirror gazetesi, Manchester United'ın 19'luk futbolcu için 6 milyon sterlini (Yaklaşık 28 milyon TL) gözden çıkardığını yazdı. Cengiz'i Türk futboluna kazandırmanın gururunu yaşayan Altınordu, Medipol Başakşehir'e 700 bin Euro'ya sattığı futbolcudan 2-3 milyon Euro daha kazanmayı umuyor. Ligde 7 gol 5 asistle oynayan Cengiz, A Milli Takım'ın 27 Mart'ta Moldova ile oynadığı özel maçta da gol atmıştı.

Gümüşdağ açıkladı: Dün akşam İngiliz ve İspanyol kulüpler...

Başakşehir ve Kulüpler Birliği başkanı Göksel Gümüşdağ, Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını cevapladı!
İşte o açıklamalar:
''Bizim için önemli bir maçtı, ligin ilk yarısını namağlup bitirmiştik, ikinci yarı ise bazen sıkıntılar yaşadık ama dün iyi oynayarak kazandık. Herkesin kazanmamızla ilgili bazı yorumları var ama ben mücadelemizden memnunum, mental olarak, fiziksel olarak bu mücadeleyi veren oyuncularımızı kutluyorum. Daha önümüzde 5 hafta var bu maçı kazandığımız için mutluyum. Ben hep şunu söyledim, biz ligin son haftasına kadar şampiyon olmak için mücadele edeceğiz. Şimdi 5 hafta kaldı bu kalan haftalar bizi nereye götür hep beraber göreceğiz. İnşallah sezon sonu yüzü gülen biz oluruz. Beşiktaş 4 puan önde olduğu için avantaj elinde, en kolay gözüken maçları kaybettik, en zor maçları ise kazandık. Bu sebeple bekleyip göreceğiz.
Cengiz Ünder'i Beşiktaş mücadelesinde bazı İngiliz ve İspanyol kulüpleri izliyordu, takımların ismini vermek istemiyorum ama sezon sonu bu konuları netleştiririz. Cengiz Ünder, bizimle devam ediyor ve kendisini serbest bırakmayı düşünmüyoruz. Uzun vadede inşallah bize Milli takıma hizmet etsin istiyoruz. Ciddi teklifler gelirse sezon sonu değerlendiririz ve sizlerlede paylaşırız.
Biz kupa maçında kalede hayatında ilk defa maça çıkan bir kaleciyle oynadık, 2. maçta böyle olmayacak. Fenerbahçe avantajı kaptı ama biz de mücadele edeceğiz. Biz 2 kupayıda almak istiyoruz.
Kadro dışı bıraktığımız oyuncular pişmanlar ama şimdilik cezaları devam ediyor.''

Yazarlar