Skorer Ceza yağdı

Ceza yağdı

13.02.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Amatörlere kar engeli

Ceza yağdı



PFDK, Elazığspor - Fenerbahçe maçının ardından hakemlere saldıran Elazığspor idarecisi Cezair Aydın'ı 2 yıl hak mahrumiyeti cezasına çarptırdı. Kurul ayrıca Malatyaspor idarecisi Özcan Kayhan'a 20 gün, Göztepe idarecisi Tanju Omaç da 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Denizlisporlu Serhat ile Göztepeli Birand Yaytaş ise 2'şer maç oynamama cezasına çarptırıldı.

İSTANBUL'DAKİ olumsuz hava koşulları yüzünden 14 - 15 şubat tarihlerinde yapılacak olan tüm amatör futbol müsabakaları ertelendi. İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı M.Sait Yücel tarafından yapılan açıklamada olumsuz hava şartları yüzünden maçların durdurulduğu ifade edildi.

İSPANYA Federasyonu, Rüştü'nün AB statüsünde tanınmasına karşı çıkınca, Barcelona mahkemeye başvurma kararı aldı. Başkan Joan Laporta, "Nihat olayı ile karşılaştırılınca küçük düşürücü bir durum ortaya çıkıyor" dedi. Öte yandan amatör Figueres ile oynanan ve 1-1 biten özel maçta kaleyi koruyan Rüştü için "vasat" yorumu yapıldı.

KONYASPOR Başkanı Mehmet Köseoğlu elenmelerinden orta hakem Cüneyt Çakır'ı sorumlu tuttu. Köseoğlu, Çakır'ın rakip faullere göz yumduğunu savunup, "Maçın katili hakem oldu. Demek ki büyük takım olabilmek için bazı destekler gerekiyor" dedi.

EMNİYET Genel Müdürlüğü, Karşıyaka-Göztepe maçındaki olaylarda güvenlik güçlerinin ihmalinin olup, olmadığının araştırılması amacıyla iki polis başmüfettişi görevlendirdi. İzmir'e gelen başmüfettişler Muzaffer Özbülbül ve Nihat Önder, müdürler ve amirleri ile diğer yetkililerin ifadelerini alarak, soruşturma dosyası hazırlayacak.

AR Racing pilotu Can Artam, İtalyan Coloni Motorspor Takımı ile sözleşme imzaladı. Artam, bundan böyle Formula 1'e giden yolda son aşama olarak görülen Formula 3000 yarışlarında mücadele edecek.

UEFA, Portekiz'deki Avrupa Şampiyonası finallerinde hakemlerin kulaklık kullanmasına izin verdi. Hakem Komisyonu Üyesi Hugh Dallas, İskoçya Futbol Ligi'nde halen süren uygulamanın Portekiz'de de kullanılacağını söyledi.

YEŞİL - Siyahlı kulübün Futbol Şubesi Başkanı Turgut Dalaman, Tahkim Kurulu'nun Beşiktaş'ın cezasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı almasına haksızlık olarak değerlendirdi. Dalaman, "Kar nedeniyle önlemler alınırken ve kamuda tatil ilan edilirken, maçla ilgili verilen karar düşündürücüdür" diye konuştu.



SPOR


JAPONYA'DA MUTLU SON
At yarışları
Avrupa Ligleri
Efes işi bitirdi: 95-92
İKİNCİ LİG PUAN DURUMU
Detroit belini doğrultamadı
Filede dün
'Boş koltuk görmeyelim'
Derbi savaşı
Aslan'da üye krizi
Çakır'a büyük öfke
Tahkim'e yeni çehre
Tehlike atlatıldı
Haber turu...
Stadlar kadınlar gibidir mi desem?
Kuzey Afrika Krallığı!
Kara çizgi

Yazarlar