İngiltere Premier Lig Chelsea'nin kabusu sürüyor! Kulüp tarihinde ilk

Chelsea'nin kabusu sürüyor! Kulüp tarihinde ilk

03.05.2023 - 11:13 | Son Güncellenme:

Dün akşam oynanan Londra derbisinde karşı karşıya gelen Arsenal ve Chelsea tarafında gülen taraf 3-1'lik skorla Arsenal oldu. Bu sonuçla beraber ligde ki son 5 maçını kazanamayan Chelsea'de işler iyiye gitmiyor.

Chelseanin kabusu sürüyor Kulüp tarihinde ilk

Premier Lig ekibi Chelsea dün akşam Arsenal ile oynadığı Londra derbisinde 3-1'lik skorla mağlup oldu. Aldığı bu sonuç ile beraber küme düşme hattından yalnızca 9 puan uzakta olan Chelsea 39 puanla 12'inci sırada bulunuyor.

Haberin Devamı

KULÜP TARİHİNDE BİR İLK
Son olarak oynadığı Arsenal maçında 3-1 mağlup olarak lig tarihinde ilk kez bir sezonda 20 maç kaybeden Chelsea, 1993'ten bu yana ilk kez üst üste 6 maç kaybetmiş oldu.

TOPLANAN PUANLARIN 4'TE 1'İ TUCHEL'DEN
Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Zagreb'e 1-0 yenildikleri maçın ardından Thomas Tuchel ile yollarını ayıran Chelsea, Alman teknik adamın ardından Graham Potter'ı takımın başına getirmişti. Ancak İngiliz adam ile de kötü sonuçlar almaya devam eden kulüp, Potter'ın görevine son vermiş Frank Lampard'la sezon sonuna kadar sözleşme imzaladığını açıklamıştı. Lampard yönetiminde de kötü sonuçlar almaya devam eden Chelsea'de alınan puanların 4'te 1'inin Thomas Tuchel yönetiminde geldi.

Haberin Devamı

KLOPP DURUMDAN MEMNUN
Liverpool teknik direktörü Jurgen Kloop, Chelsea'nin içerisinde bulundupu durumla alakalı düşündüklerini açıklamıştı. Deneyimli teknik adam, "Dürüst olmak gerekirse Chelsea'nin durumuyla alakalı kendimi biraz iyi hissediyorum. Çünkü onlar adına işler iyi gitmiyor. Bence ligin en iyi takımlarından birine sahipler ama bu şekilde en iyi oyuncuları bir araya getirince her şeyin hallolmadığını görmek güzel. En iyi oyuncuları bir araya getirin ve işe yaramadığını düşünün. Futbolda öncelikle bir 'takım' kurmalısınız. Oradakilerin hafife aldığı şey buydu ve hocalarına, yapması neredeyse imkânsız olan bir görev verdiler. İki soyunma odanız olamaz, iki sahada antrenman yapamazsınız. İlişki kurmak için takım ruhu yaratmalısınız." açıklamasını yapmıştı.

'İLK YARI YETERİNCE İYİ DEĞİLDİ'
Arsenal mağlubiyetinin ardından açıklamalarda bulunan Frank Lampard, maç içerisinde iyi oynamadıklarına değindi. İngiliz teknik adam "İlk yarı performansı her açıdan yeterince iyi değildi. Karşılıklı oynamayacak kadar iyi davrandık, topu iyi kaçırdık, paslaştık. Maçtan önce savunmada yapmadığımız şeylerden bahsettik. Çizgiler arasındaki boşluğu kısıtlamadık, çizgiyi gerektiği kadar yükseltmedik, top üzerindeki baskıyı etkileyemedik, Arsenal oyuncularıyla temas kurmadık. Açık olmak istiyorum, oyuncuları genç olarak sorgulamıyorum ama iyi çocuklar olmaktan çok sahada agresif olmalısınız fakat kolektif bir grup olarak biz öyle değiliz." açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

'İNCİNDİK VE KIZGINIZ'
Mağlubiyetin ardından konuşan Ben Chilwell, kötü oynadıklarını ve böyle oynarlarsa 3 gol yemeyi de beklemeleri gerektiğini söyledi. Chilwell yaptığı açıklamada, "Aklınıza gelebilecek her türlü olumsuz duyguyla incindik ve kızgınız. Çok zayıf kaldık. Buraya gelip böyle oynarsak 3 gol yemeyi beklememiz gerektiğini biliyorduk. Kimseyle yakınlaşmadık, kimseye el sürmedik. Çok pasiftik. Performans olarakstandartların altında kaldık. Kendimize bakmalıyız.

ZOR FİKSTÜR
Küme düşme hattında sadece 9 puan uzakta olan Chelsea'yi zor maçlar bekliyor. Manchester City, Manchester United ve Newcastle United ile karşılaşacak olan Chelsea'yi bu zor fikstür bekliyor.