Basaksehir Cikalleshi: Türkiye Ligi cezbedici

Cikalleshi: Türkiye Ligi cezbedici

12.07.2015 - 11:57 | Son Güncellenme:

Medipol Başakşehir'in Arnavut futbolcusu Cikalleshi, "Spor Toto Süper Lig, özellikle son 5 yılda çıkış yakaladı. Van Persie, Nani, Podolski, Eto'o gibi büyük isimler buraya geliyor" dedi.

Cikalleshi: Türkiye Ligi cezbedici

Medipol Başakşehir'in Hırvatistan'ın RNK Split takımından transfer ettiği Arnavut futbolcu Sokol Cikalleshi, Spor Toto Süper Lig'in özellikle son 5 yılda çıkış yakaladığını belirterek, "Dışarıdan bakıldığında Türkiye ligi, cezbedici bir lig" dedi.

Haberin Devamı

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Hollanda'da kamp yapan lacivert-turunculularda Cikalleshi, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Spor Toto Süper Lig'in özellikle son 5 yılda çıkış yakaladığını kaydeden Arnavut futbolcu, "Dışarıdan bakıldığında Türkiye ligi, cezbedici bir lig. Van Persie, Nani, Podolski, Eto'o gibi büyük isimler buraya geliyor. Yabancı spor adamları da Türkiye ligini çok farklı değerlendiriyor. Kendi açımdan, takımımın başarılı olması demek ismimi bir kademe yukarıya atmam demek. Türkiye ligi, çok rağbet görüyor" şeklinde konuştu.

Cikalleshi, yeni sezona sıkı bir şekilde hazırlandıklarını anlatarak, "Yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Şu anda UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağımız maçlara odaklandık. En iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Medipol Başakşehir'e adapte olmakta sıkıntı yaşamadığını vurgulayan 25 yaşındaki futbolcu, hem idmanlarda hem de oynadıkları maçlarda takımın nasıl işlediğini gördüğünü, sistemin içine çok hızlı bir şekilde uyum sağladığını kaydetti.

"Rekabet takımın seviyesini artırır"

Cikalleshi, lacivert-turunculu takımın kaliteli golcülere sahip olduğunu dile getirirken, yeni sezonda yaşanacak forma rekabetiyle ilgili şunları söyledi: "Hepimiz profesyonel futbolcularız. Hangi pozisyon olursa olsun, rekabet takımın seviyesini arttırır. Semih Şentürk'ün, Jeremy Perbet'nin, Mehmet Batdal'ın kalitesini biliyorum. Hepsi çok iyi oyuncular. Bütün oyuncular yüzde 100'ünü vermeli. Sonuçta karar hocanın. Hoca kimi uygun görürse onu oynatır, ama bir takım için rekabet her zaman iyidir."

Yeni sezonda hedeflediği gol sayısıyla ilgili bir soru üzerine Cikalleshi, "Şu anda bir sayı söylemek istemiyorum. Tek amacım, takımıma en iyi şekilde yardımcı olabilmek. Maksimumu vereceğim, ondan sonra gelen gol sayısını görürüz" şeklinde görüş belirtti.

Sokol Cikalleshi, gelecekteki kariyer hedefiyle ilgili soruya ise, "Öncelikle Medipol Başakşehir'e imza attığım için çok mutluyum. Hırvatistan'da yakaladığım başarıların aynısını burada da elde etmek istiyorum. Zaten takım olarak bu başarıları yakaladığımız zaman gerisi gelecektir" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Enver Cenk Şahin: "Avrupa hayalim var"

Medipol Başakşehir'in genç futbolcusu Enver Cenk Şahin ise gelecekte kariyerini Avrupa'da sürdürmeyi hedeflediğini bildirdi.

UEFA Avrupa Ligi'nde yapacakları maçlara en iyi şekilde hazırlandıklarını anlatan lacivert-turunculu futbolcu, "Çok önemli bir kulvarda mücadele edeceğiz. İnşallah orada da takıma katkı sağlarım. Gelecekte Avrupa'da futbol oynama hayalim var. Umarım orada oynama şansı bulurum" diye konuştu.

Enver Cenk Şahin, teknik direktör Abdullah Avcı'nın kendilerine hep inandırıcı hedefler belirlediğini aktararak kaydederek, "Şu an öncelikli hedefimiz, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak" dedi.

Milli futbolcu Arda Turan'ın Barcelona'ya transferiyle ilgili de konuşan Enver Cenk Şahin, "Çok gurur verici bir şey. Benim de Türkiye'deki her futbolcunun da belki hayalidir. Tüm çocukların orada gururla izleyebileceği, artık formasını alıp giyebileceği bir Türk oyuncumuz var. Arda ağabeye sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. İnşallah başarılı olur" değerlendirmesinde bulundu.

Yazarlar