Basketbol Cim Bom potada doludizgin

Cim Bom potada doludizgin

25.11.2012 - 16:07 | Son Güncellenme:

Beko Basketbol Ligi’nde oynadığı 7 karşılaşmayı da kazanarak, tarihinin en iyi sezon başlangıcını yapan Galatasaray Medical Park, başarılı performansıyla göz dolduruyor.

Cim Bom potada doludizgin

Beko Basketbol Ligi’nde oynadığı 7 karşılaşmayı da kazanarak, tarihinin en iyi sezon başlangıcını yapan Galatasaray Medical Park, başarılı performansıyla göz dolduruyor.

Sezon öncesi yeni yapılanma çerçevesinde başantrenörlüğe Ergin Ataman’ı getiren ve kadrosunda büyük bir revizyona giden sarı-kırmızılı ekip, hem ligde, hem de ULEB Avrupa Kupası’nda emin adımlarla yoluna devam ediyor.

Galatasaray Medical Park’ın performansıyla ilgili olarak AA muhabirine açıklamada bulunan Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, sezona iyi başlamalarının mutluluk verici olduğunu belirtti.

Özyer, ”İyi başladık ama önemli olan iyi bitirmemiz. Takımın kendisini göstermesi açısından güzel, fakat önemli olan mayıs ve haziran aylarında ligi şampiyonlukla tamamlamak. Bundan sonra her takım gibi maç kaybedebiliriz ama bizim karakterimiz yavaş yavaş oturuyor. Bu da işin en sevindirici yanı. Kötü oynadığımız gün bile kazanmayı bilen oyuncularımız var” ifadelerini kullandı.

Kendileri açısından kritik maçların sezon sonuna doğru oynanacağını kaydeden Özyer, ”Bizim için kritik dönemler final maçları. Yani Avrupa Kupası’nın sonuna giderken oynanacak maçlar. Türkiye Kupası finalleri ve en sonda ligde play-off finalleri. Uçağı kaldırdık, yavaş yavaş havalanıyor. Ancak önemli olan en yüksek seviyede tutmak ve hedeflerimize ulaşmak. Bunun için de gereken her şeye sahibiz” diye konuştu.

”Avrupa Kupası’nı hedefimize koyduk”

Haberin Devamı

Murat Özyer, ULEB Avrupa Kupası’nda şampiyonluk hedeflediklerine dikkati çekerek, ”Biz o kupayı hedefimize koyduk. Galatasaray Erkek Basketbol Takımı’nın 107 senelik kulüp tarihimizde müzede eksik bir kupası var. O da Avrupa kupası. Bu sezon o eksiği tamamlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ULEB Avrupa Kupası’nda 28 Kasım Çarşamba günü Rusya’nın Lokomotiv Kuban ekibi ile çok önemli bir karşılaşma oynayacaklarını hatırlatan Özyer, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Lokomotiv Kuban ile oynayacağımız maçın bizim için ayrı bir anlamı olacak. Takımımız için bir karakter göstergesi olacak. İyi günde ve kötü günde bizi yalnız bırakmayan Galatasaray taraftarının çarşamba günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oturacak yer bırakmayacağını düşünüyorum. Çünkü UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Manchester United maçında Galatasaray Kulübü’nün bütün unsurlarının Avrupa refleksi olduğunu çok net gördük, yaşadık. Çarşamba günü de bunu Abdi İpekçi Spor Salonu’nda göstereceğiz.” Kulüp başkanı Ünal Aysal’ın fikirleri doğrultusunda sarı-kırmızılı kulüpte çok önemli bir yapılanma modelinin ortaya çıktığını anlatan Murat Özyer, ”Bu modelin çok başarılı olacağını, diğer spor kulüplerine de örnek olacağını düşünüyorum. Bu ve gelecek sezon, Türk sporundaki bu yapılanmanın sağlamlaşması için önemli sezonlar olacak” diye konuştu.

Özyer, tedavisine devam edilen oyuncuları Henry Domercant’ın maç gününe kadar antrenmanlara çıkacağını, Lokomotiv Kuban’a karşı forma giyip giymeyeceğine teknik heyetin karar vereceğini sözlerine ekledi.