Diğer ‘Çıtayı yukarıya taşıyacağız’

‘Çıtayı yukarıya taşıyacağız’

05.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Kutlama Resepsiyonu’na katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Sporcularımızın bu süreçteki heyecanını, adanmışlığını ve gayretini hep birlikte gördük. Bizleri en güzel şekilde temsil ettiler” dedi.

‘Çıtayı yukarıya taşıyacağız’

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Japonya Büyükelçiliğinde düzenlenen Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Kutlama Resepsiyonu’na katıldı.

Haberin Devamı

Tokyo 2020’nin pek çok güzel hatıra ve başarılarla geride kaldığını belirten Kasapoğlu, “Tokyo 2020’yi hep güzel yönleriyle hatırlayacağımız gibi Türkiye olarak bu başarıları, sporcularımızla ve spor ailemizle yukarılara taşıyacağız. Sporcularımızın bu süreçteki heyecanını, adanmışlığını ve gayretini hep birlikte gördük. Onlar da bizleri en güzel şekilde temsil ettiler” diye konuştu.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener de Japonya Büyükelçiliğinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Tokyo’da çok güvenli ve sağlıklı bir ortamda olimpiyat oyunlarının yapılmış olması en önemli unsurlardan birisi oldu. 1 Temmuz-9 Ağustos tarihlerinde sayısı 600 binleri aşan PCR testi içinde çıkan pozitiflik oranı sadece yüzde 0,02 idi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TMOK Üyesi Abdullah Güven ise daveti için Japonya Büyükelçiliğine teşekkür ederek, “2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda engelli arkadaşlarımızın yakaladığı başarıları hepimiz takdir ediyoruz. Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum” değerlendirmesini yaptı.