Basaksehir City Football Group ile Başakcity hamlesi!

City Football Group ile Başakcity hamlesi!

19.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Başakşehir ile City Football Group futbol odaklı iş birliği anlaşması imzaladı. Manchester City’nin de sahibi olan CFG, Başakşehir’e uzun dönemli futbol stratejisi, oyuncu tarama, akademi ve transferde destek verecek.

City Football Group ile Başakcity hamlesi

City Football Group (CFG) ile İstanbul Başakşehir FK (IBFK) futbol odaklı iş birliği anlaşmasına imza attı.

Haberin Devamı

CFG geniş kapsamlı anlaşmaya göre büyümeyi ve başarıyı hedefleyen Başakşehir’e uzun dönemli futbol stratejisi, oyuncu tarama, transfer ve süreçlerin eğitimlerini de kapsayan çeşitli futbol projelerinde danışmanlık verecek. CFG aynı zamanda oyuncu transfer stratejileri, akademi gelişimi ve verilerin kullanımı konusundaki en iyi uygulamaları ile Başakşehir’e uzun dönemli planlama ve sürdürülebilirlik konularına odaklanan yönlendirmeler sağlayacak.

CFG, yetenek havuzu geniş olan Türkiye’de bilgi birikimini arttıracak ve ilişkiler geliştirecek. Bu anlaşma CFG’ye, gelişen futbol alanlarında ortak vizyona sahip bir kulüp ile iş birliği yapma fırsatı da verecek.City Football Group Yönetici Direktörü Brian Marwood anlaşmadan mutluluk duyduklarını söyledi. 

Haberin Devamı

Marwood, “CFG’de sahip olduğumuz eşsiz uzmanlık ve deneyimden büyük gurur duyuyoruz ve Türkiye’de futbolun büyümesini desteklemek için Başakşehir ile birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

İstanbul Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ise “İstanbul Başakşehir FK hem kendisi hem de Türk futbolu adına tarihi bir adım attı ve bir ilki daha gerçekleştirdi. Çok mutlu, gururlu ve heyecanlıyız. Uzun ve yoğun bir süreçti. Yaklaşımları ve destekleri için tüm City Football Group yetkililerine teşekkür ederim” diye konuştu.

CFG CEO’su Ferran Soriano da yapılan iş birliğiyle Başakşehir’in başarılarına katkıda bulunmak istediklerini aktardı.

5 KITADA 13 KULÜP

Mayıs 2013’te kurulan City Football Group’un 5 kıtada 13 kulübü bulunuyor. Manchester City, New York City, Melbourne City, Yokohama F. Marinos, Montevideo City Torque, Girona, Sichuan Jiuniu, Mumbai City, Lommel SK, ESTAC, Palermo, Bahia ve Bolivar kulüpleri CFG’nin bünyesinde yer alıyor. 

CFG’nin çoğunluk hissesi Şeyh Mansour Bin Zayed’e ait olan Newton Investment and Development LLC’ye ait. Şirketin azınlık hissesi ise ABD merkezli küresel teknoloji yatırım şirketi Silver Lake’te (%18,16) bulunuyor.

Yazarlar