Dünya Kupası Corluka: "Hakem bizle Japonca konuştu"

Corluka: "Hakem bizle Japonca konuştu"

13.06.2014 - 17:11 | Son Güncellenme:

Hırvatistan'ın defans oyuncusu Vedran Corluka, ilk maçta tartışılan hakem Yuichi Nishimura'nın kendileriyle Japonca konuştuğunu öne sürdü.

Corluka: Hakem bizle Japonca konuştu

2014 FIFA Dünya Kupası'nın açılış maçında evsahibi Brezilya'ya 3-1 yenilen Hırvatistan'ın defans oyuncusu Vedran Corluka, Brezilya lehine verdiği penaltı kararı tartışılan hakem Yuichi Nishimura'nın kendileriyle Japonca konuştuğunu öne sürdü.

Rus kulübü Lokomotiv Moskova'da forma giyen 28 yaşındaki defans oyuncusu, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, Japon hakem Nishimura'nın skor 1-1'ken 70. dakikada Brezilya lehine verdiği penaltıyla ilgili "İşler bu şekilde devam edecekse kimse Brezilya ile oynamasın. Dünya Kupası'nı onlara verelim ve herkes evine gitsin. Bu gerçekten utanç verici" yorumunu yaptı.

FIFA'nın Nishimura'ya başka bir Dünya Kupası maçında görev vermemesi gerektiğini savunan Corluka, "Daha önce Dünya Kupası'nda İngilizce konuşmayan bir hakem görmedim. İnanılır gibi değil, tam bir rezalet. Futbolculara Japonca konuşmaya çalışıyordu. Japonca konuştuğu için kimse bir şey anlamadı. Çünkü kadromuzda Japon oyuncular yok" ifadelerini kullandı.

Açılış karşılaşmasında Brezilya, 71. dakikada Neymar'ın kullandığı penaltı vuruşuyla 2-1 öne geçmiş, 90+1'inci dakikada Oscar'ın attığı golle de sahadan 3-1 galip ayrılmıştı

Yazarlar