Magazin Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'yi geride bıraktı! Dünyanın en zengin ikinci futbolcusu belli oldu

Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'yi geride bıraktı! Dünyanın en zengin ikinci futbolcusu belli oldu

30.03.2023 - 19:35 | Son Güncellenme:

Futbolcular emekliliklerinin ardından birçok işe el atabiliyor. Kimileri antrenör veya yorumcu olup futbolun içinde kalıyor, kimileri de iş dünyasına açılıyor. Mathieu Flamini iş dünyasına açılanlardan. Bu girişimci ruhu onu tüm zamanların ikinci en zengin futbolcusu yapıyor.

Cristiano Ronaldo ve Lionel Messiyi geride bıraktı Dünyanın en zengin ikinci futbolcusu belli oldu

1984 doğumlu Flamini futbolu dört yıl önce bıraktı. Kariyerinde Marsilya, Arsenal ve Milan gibi takımların formasını terletirken sahada istikrarlı bir görev adamıydı. Marsilya altyapısından yetişen Flamini 2003/04'te A takıma yükseldi ve o sezon UEFA Kupası finalinde boy gösterdi. Ardından Arsene Wenger'in dikkatini çekti ve Arsenal ile sözleşme imzaladı

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldo ve Lionel Messiyi geride bıraktı Dünyanın en zengin ikinci futbolcusu belli oldu

Fakat onu asıl etkileyici kılan kramponlarını astıktan sonra yaptıklarıydı. Flamini, 2008'de kariyeri devam ederken dünyanın ilk levülinik asit üreticisi olan GF Biochemicals şirketinin kurucu ortakları arasına katılmıştı. Levülinik asit doğa dostu yakıtların üretimi için kilit bir madde olarak görülüyordu. Toprakta çözünebilen tarım ilaçlarında yer alan bu madde, oda spreyleri ile parfümlerin yapımında ve eczacılıkta da kullanılıyor. Gerçek bir girişimci olan Flamini yaklaşık 20 milyon euroluk servetiyle birçok Premier Lig futbolcusunu geride bırakıyor.

Cristiano Ronaldo ve Lionel Messiyi geride bıraktı Dünyanın en zengin ikinci futbolcusu belli oldu

SERVETİ DUDAK UÇUKLATTI

The Sporting Blog'a göre; Mathieu Flamini, 14 milyar dolarlık net servetiyle tüm zamanların en zengin ikinci futbolcusu. Onu geçerek listenin birinci sırasında yer alan isim ise Brunei Prensi Jefri Bolkiah'ın oğlu Faiq Bolkiah. Bu iki ismin ardından Cristiano Ronaldo ile Lionel Messi servetleriyle baş çekiyorlar.

Haberin Devamı

Yazarlar