Diğer Çukurova Basketbol, ESBVA LM deplasmanında galip!

Çukurova Basketbol, ESBVA LM deplasmanında galip!

18.10.2023 - 23:18 | Son Güncellenme:

Kurduğu kadro ile geçen sezon gibi bu sezon da hem ligde hem Avrupa'da başarı hedefleyen Çukurova Mersin Yenişehir Belediye, ESBVA LM deplasmanında Euroleague'de üçüncü maçında ikinci galibeyetini aldı: 69-60.

Çukurova Basketbol, ESBVA LM deplasmanında galip

Mücadeleye Cornelius-Melis-Mabrey-Williams-Iagupova beşiyle başlayan Çukurova, ilk sayılarını da Iagupova ve Mabrey'in üçlüğüyle buldu. Temsilcimiz maça fırtına gibi başlayıp skoru bir anda 8-0'a getirince ESBVA LM erken bir mola almak zorunda kaldı. Harika savunmasıyla rakibine fazla şansı tanımayan, bunun yanında müthiş bir üçlük yüzdesi tutturan Çukurova ilk çeyreği 27-13 önde bitirdi ve daha ilk periyottan farkı çift hanelere taşıdı. İkinci periyotta ESBVA LM savunma temposunu biraz artırınca Çukurova'nın ilk çeyrekteki skor gücü biraz düştü. Buna rağmen temsilcimiz soyunma odasına 37-28 önde gitmeyi başardı.

Haberin Devamı

Üçüncü çeyreğe 5-0'lık seriyle başladı Çukurova... Iagupova sayı yükünü çekmeye devam ederken temsilcimiz son 10 dakikaya 50-42 üstün girmeyi başardı. Rakibini maça zaman zaman ortak etse de Alina Iagupova, Marina Mabrey ve Elizabeth Williams ile etkili olmayı sürdüren Çukurova mücadeleyi 55-55 kazandı. Iagupova 22 sayıyla gecenin yıldızı olurken, Williams 15, Mabrey 11 sayıyla çift hanelere ulaştı.