Basketbol Çukurova Basketbol'da Başkan Serdar Çevirgen'den takımına teşekkür

Çukurova Basketbol'da Başkan Serdar Çevirgen'den takımına teşekkür

20.04.2023 - 19:47 | Son Güncellenme:

Kadınlar EuroLeague'de muhteşem bir sezon geçiren ve ilk finalinde Fenerbahçe Fenerbahçe Alagöz Holding'e 99-60 kaybeden ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'nde Başkan Serdar Çevirgen, takıma teşekkür ederken Sarı Lacivertli ekibi tebrik etti.

Çukurova Basketbolda Başkan Serdar Çevirgenden takımına teşekkür

Kadınlar EuroLeague'de Türk finali heyecanı yaşanırken Fenerbahçe Alagöz Holding, rakibi ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ni 99-60 mağlup ederek 5. kez final oynadığı organizasyonda ilk şampiyonluğuna ulaşmayı başardı.

Haberin Devamı

ÇBK Mersin Yenişehir Büyükşehir Belediyesi, ilk kez Final Four heyecanı yaşadığı Kadınlar EuroLeague'de ilk finaline de ulaşmayı başardı. ÇBK Mersin Yenişehir, Kadınlar EuroLeague'de Final Four başarısı yakalayan 4. Türk takımı oldu ve ilk kez katıldığı organizasyonda ikincilik başarısı yakaladı.

Çukurova Basketbolda Başkan Serdar Çevirgenden takımına teşekkür

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'nde Başkan Serdar Çevirgen, takıma teşekkür ederken Sarı Lacivertli ekibi tebrik etti.

Başkan Çevirgen, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

ÇBK Mersin Basketbol Organizasyonu olarak, takımımızı EuroLeague Women’da finale yükselterek önemli bir başarıya ulaştıran Başantrenörümüz Roberto Iniguez’e, oyuncularımıza, antrenör ekibimize ve aşçısından malzemecisine tüm kulüp personellerimize teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

Finalde kaybetmiş olmak bizi derinden yaralasa da, henüz 6 yıllık bir organizasyon olarak Avrupa basketbolunun zirvesinde şampiyonluk mücadelesi veren bir kulüp oluşturmanın gururu içerisindeyiz. Avrupa'nın en büyük kupasının da Türkiye'ye geldiği için ayrıca mutluyuz.

Rakibimiz Fenerbahçe’yi, dominant bir oyunla, sonuna kadar hak ettiği bu kupayı kazandığından ötürü tebrik ediyoruz. Sayın Aziz Yıldırım’ın başlattığı geleneği ve yatırımı devam ettiren Sayın Ali Koç’a da ülke basketboluna olan katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Bu 6 yıl içerisinde önemli şampiyonluklar ve başarılar elde ettik. Bu başarıların en özelleri; Türkiye Kupası şampiyonluğu, Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu, 2 normal sezon birinciliği, 3 play off finali, EuroCup Dörtlü Finali ve son olarak EuroLeague finali.

Euroleague Dörtlü Finali'ndeki en düşük bütçeli takım olarak, bu başarıya ulaşmamız, organizasyon olarak tüm birimlerimizle bir ahenk oluşturduğumuzun bir göstergesidir. Çünkü buralarda bütçeler değil, birbirine inanmış takımların ortaya koydukları takım ruhu belirleyici oluyor. Sürdürülebilirlik açısından bunun çok değerli olduğunu düşünüyoruz.

Yaptığımız yatırımların bu önemli başarılarla taçlanması sayesinde, şehrimiz Mersin’i Türk basketbol sahnesinin saygın merkezlerinden biri haline getirirdik. Bir zamanlar ülke basketbolunun kalbi olup, kulüp ismimimizin de kaynağı olan Çukurova bölgesi, yeniden basketbolun güzelliklerini yansıtan çekim merkezi kimliğini geri kazandı. 3.000 seyirci ortalamasına eriştiğimiz modern salonumuz, taraftarımızla yarattığımız bağ ve şehrimizde her geçen sezon artan basketbol sevgisi bunun en saf kanıtı. Yarattığımız bu kazanımlarla, yerel ligimiz KBSL’nin de marka değerine önemli katkılar sağladığımıza inanıyorum.

Haberin Devamı

Taraftarıyla sıkı bir bağ yakalayabilmiş, şehriyle bütünleşebilmiş bir organizasyon olmamızı en az elde ettiğimiz başarılar kadar önemsiyorum. Evet, biz de bir yatırım kulübüyüz. Fakat biz, Rusya’daki kulüplerin aksine salt maddi yatırımlarla gelen başarıdan daha fazlasını isteyerek yola çıkmış bir organizasyonuz. 2017’de bu hikayeye, biz, ruhu olan, bir kimliğe sahip, şehriyle bütünleşmiş, duygularını yansıtan bir organizasyon yaratma hayaliyle başlamıştık. Bugün geldiğimiz noktada bunu yakalayabildiğimizi görmek en büyük kazanımlarımızın başında geliyor.

Haberin Devamı

Şimdi önümüzde KBSL’de oynayacağımız final serisi var. Avrupa’da oynadığımız bu finalin motivasyonuyla, bu kupayı kazanarak, şehrimize ilk lig şampiyonluğunu getirmek istiyoruz. Şehrimizin final serisi boyunca salonu doldurup, takımımızın şampiyonluk için ihtiyacı olan desteği sağlayacağına eminim.

Başta bize desteğini esirgemeyen Yenişehir Belediyesi ve Valiliğimiz olmak üzere, tüm dinamikleriyle arkamızda olan şehrimize, taraftarlarımıza ve Türkiye’nin dört bir yanından bizi destekleyen takipçilerimize teşekkür ediyorum. Bu seviyelerde oynayan yarışmacı takım kimliğimizi onların desteğiyle kalıcı hale getirmek istiyoruz.

Türkiye Basketbol Federasyonu’na da, Avrupa serüvenimizdeki desteği için ayrıca teşekkür ediyoruz.

Serdar Çevirgen
Kulüp Başkanı

Yazarlar