Basketbol Daçka fırtınası

Daçka fırtınası

26.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni sezonun en ciddi provasında son sözü Darüşşafaka Doğuş söyledi: 65-75

Daçka fırtınası

Hırvatistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen Zadar Doğuş Turnuvası’nın finalinde Türkiye’nin iki Euroleague temsilcisi karşılaştı. Darüşşafaka Doğuş, Fenerbahçe önünde üstün bir oyunla kazanıp hazırlık döneminde dokuzuncu maçında da mağlubiyet görmeden, kupaya uzandı.

Haberin Devamı

Yeni sezona Coach David Blatt ve flaş transferleri ile çok iddialı hazırlanan Darüşşafaka Doğuş, Zadar Turnuvası finalinde Fenerbahçe’yi de 75-65 ile geçmeyi başardı, şampiyonluğa ulaştı.

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde iki takım da oyun kurucuları ile ayakta kaldı. Daçka adına Wanamaker, Fenerbahçe cephesinde ise Dixon skor ürettti. Maça 7-0’lık seriyle başlayan Daçka, Datome’nin de sayılarıyla 14-13’te geriye düşse de, Wanamaker’in son saniye üçlüğüyle ilk periyodu 16-14 önde bitirdi.

Daçka adına Wanamaker’ın görevini Wilbekin üstlenirken, Anderson’dan gelen 3 üçlük de yeşil-siyahlılar’ın kontrolü elinde tutmsını sağladı. Fenerbahçe’de ise benchten beklenen katkı gelmedi, Furkan ile boyalı alanı çok iyi savunan Daçka karşısında pota altını da bir türlü devreye sokamayan sarı-lacivertli ekip, 13 sayı geriye düştüğü devreyi de 40-30 mağlup bitirdi.

Haberin Devamı

Nunnally ve Datome ile iki üçlük bulan Fenerbahçe, 2. yarının başında farkı 4’e indirdi ama dış şutlar girmeyip, boyalı alan yine devreye sokulamayınca, Daçka Wanamaker ile bir kez daha ağırlığını hissettirdi, farkı 56-43’te 13 farkı yakaladığı 3. periyodu Datome’nin çabasına rağmen 56-47 galip tamamladı.

Son çeyreğin başında Birkan ve Furkan’dan gelen sayılarla 67-49’da 18 farkı yakalayan Darüşşafaka, Udoh’un son çeyrekteki 11 sayısına rağmen, salondan 75-65 galip ayrılmayı bildi.

MVP Wanamaker

Zorlu mücadelede 14 sayı, 5 ribaunt, 4 asist, 2 top çalma ile görev yaparak Fenerbahçe’yi yıkan isimlerin başında gelen Wanamaker turnuvanın MVP’si seçildi.

Efes, Komşu’yu sahadan sildi

Anadolu Efes, Girit Kupası’nın finalinde Olimpiakos’u 86-79 yendi ve şampiyonluğa ulaştı. Baştan sona üstün oynayan temsilcimiz, ilk yarıyı da 50-33 önde bitirdi.

Daçka fırtınası

Yazarlar