ING Basketbol Süper Ligi Daçka rüzgarı

Daçka rüzgarı

28.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darüşşafaka Doğuş, sahasında konuk ettiği Banvit’i, etkili savunma performansı ve son çeyrekte bulduğu 27 sayı ile geçti. 4. periyoda önde girmesine karşın mağlup olan Bandırma ekibine Moerman-Johnson ikilisinin 41 sayılık performansı yetmedi

Daçka rüzgarı

Spor Toto Basketbol Ligi’nde 23. hafta mücadelesinde karşı karşıya gelen Darüşşafaka Doğuş ile Banvit arasında İstanbul’da oynanan mücadeleyi 75-66 kazanan ev sahibi oldu, bir maç eksiği bulunan Daçka galibiyet sayısını 14’e yükseltti.

Haberin Devamı

Oyun kurucusu Fortson’ı disiplin problemleri nedeniyle yolladıktan sonra çıktığı Uşak ve TED maçlarını hücum performansıyla kazanmıştı Banvit ancak ilk kez sert bir rakibe karşı mücadele etti.

Mehmet Yağmur ile topu getirmeye çalışan Slaughter’a müthiş bir baskı yapıp, rakibin oyun kurmasını engellese de, Moerman’ın üçlükleriyle ayakta kaldı Banvit, ilk çeyrek 17-17 bitti.

Rakibinin sıkıntısını savunması ile cezalandıran ve devrede 28 sayıya izin veren Daçka, aynı başarıyı hücumda sergileyemeyince, soyunma odasına yalnızca 2 sayı üstün gitti.

Daçka’nın tam saha baskısı devam ederken, Banvit adına planları bozan isim Johnson oldu. Bireysel yetenekleriyle öne fırlayan, takımının 3. çeyrekte attığı 21 sayının 17’sine imza atan ABD’li, son çeyreğe Bandırma ekibinin 49-48 galip girmesini sağladı.

Haberin Devamı

Ancak Banvit çok az oyuncuyla oynamanın sıkıntısını, çok sert geçen maçın son çeyreğinde fazlasıyla yaşadı. Daçka ise geniş rotasyonunun etkisiyle baskının dozunu iyice artırdı, Slaughter ve genç Can’dan guard pozisyonunda istediğini alamayan Banvit, art arda top kayıplarına başladı. Sadece 9 asistte kaldıkları maçtaki 15 top kaybının çoğunu kritik anlarda yapan Bandırma ekibi karşısında Wilbekin-Preldziç ikilisiyle oyuna ağırlığını koyan Daçka, 72-61’de farkı 11 sayıya çıkardı ve salondan da 75-66 galip ayrıldı.

Daçka rüzgarı

Can Maxim geri göndü

Bandırma ekibinin skorer isimlerinden Can Maxim Mutaf, çok uzun süren sakatlığının ardından Darüşşafaka Doğuş deplasmanında formasına kavuştu. A Milli Basketbol Takımının Avrupa Şampiyonası hazırlıkları için gittiği Bormio kampında sakatlanan ve 7 aydır takımından ayrı kalan başarılı oyuncu, Daçka karşısında 3 dakika 23 saniye süre aldı ancak sayı atamadı.
Mehmet Yağmur’a nazar değdi
Darüşşafaka Doğuş’un son dönemdeki çıkışında başrolü oynayan isimlerden birisi olan Mehmet Yağmur, Banvit karşısında da çok iyi bir performans sergilerken, 3. çeyrekte sakatlanarak oyuna devam edemedi. Kasığındaki sıkıntı nedeniyle kenara gelen başarılı oyuncunun durumunun bugün yapılacak kontrollerin ardından netleşeceği belirtildi.
İkili averajı kaybetmedi
Karşılaşmanın son dakikalarında galip belli olsa da, ikili averaj hesapları nefes kesti. İlk maçta rakibini 11 farklı yenen Banvit, bunu korumak isterken, Daçka ise olası puan eşitliği durumunda üstte yer alabilmek için 12 farkı aradı.
İki coach da molalarının çoğunu bu bölümde kullanırken, yaklaşık 2 saat 10 dakika süren maçta, Wilbekin’in son saniye turnikesi basket olmayınca Bandırma ekibi ikili averaj tesellisiyle salondan ayrıldı.