Basketbol Darüşşafaka Doğuş - Demir İnşaat Büyükçekmece: 82-76

Darüşşafaka Doğuş - Demir İnşaat Büyükçekmece: 82-76

07.12.2015 - 22:20 | Son Güncellenme:

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 9. hafta son maçında Darüşşafaka Doğuş sahasında Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 82-76 yendi.

Darüşşafaka Doğuş - Demir İnşaat Büyükçekmece: 82-76

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 9. hafta kapanış maçında Darüşşafaka Doğuş sahasında Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 82-76 mağlup etti. Bu sonucun ardından Darüşşafaka Doğuş ligdeki 5. galibiyetini elde ederken, ligde bir maçı eksik Demir İnşaat Büyükçekmece 5. yenilgisini aldı.

Haberin Devamı

İLK YARI

Karşılaşmaya etkili başlayan Darüşşafaka Doğuş, hızlı hücumlarda Wilbekin, Harangody ve Furkan Aldemir ile skor üretti. Savunmada rakibine sayı şansı tanımayan ve üç sayı çizgisinin gerisinden Harangody, Gordon ve Redding ile isabet bularak 10-0'lık seri yakalan yeşil-siyahlılar 5. dakikada farkı 13 sayıya çıkardı: 19-6. Karşılıklı basketlerle geçen periyodun kalan bölümünde rakibinin farkı azaltmasına izin vermeyen ev sahibi ekip, ilk çeyreği 13 sayı farkla 29-16 galip durumda geçti.

Mücadelenin ikinci periyoduna savunma sertliğini arttırarak başlayan mavi-beyazlılar, pota altında Seawright ile etkili oldu. Oyun üstünlüğünü eline alan konuk ekip, yakaladığı 6-0'lık seriyle 14. dakikada farkı 5 sayıya (31-26) indirdi. Baskılı savunmasıyla Darüşşafaka Doğuş'un kolay sayı bulmasına izin vermeyen Demir İnşaat Büyükçekmece, hızlı hücumlarla sonuca giderek 19. dakikada ilk kez öne geçti (40-39) ve soyunma odasına 42-41 üstün gitti.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI

Müsabakanın üçüncü periyoduna Redding'in üç sayılık isabetiyle başlayan Darüşşafaka Doğuş karşısında, Robinson, Ceyhun Altay ve Roll ile üst üste skor üreterek 9-0'lık seri yakalayan konuk ekip, 24. dakikada farkı 7 sayıya (51-44) çıkardı. Yaptığı etkili savunmayla oyun üstünlüğünü yeniden yakalayan yeşil-siyahlılar, Redding ve Wilbekin ile etkili olup, 28. dakikada farkı iki sayıya (53-51) indirdi. Periyodun son bölümünü iyi oynayan ve Ender Arslan'ın basketleriyle öne geçen Darüşşafaka Doğuş, son çeyreğe 58-57 önde girdi.

Oldukça çekişmeli başlayan son çeyrekte Demir İnşaat Büyükçekmece'nin Ceyhun Altay, Seawright ve Eldridge ile bulduğu basketlere, Ender Arslan, Bjelica ve Gordon ile cevap veren Darüşşafaka Doğuş 35. dakikada farkı 6 sayıya (70-64) çıkardı. Karşılaşmanın kalan bölümünde rakibinin farkı azaltmasına izin vermeyen Darüşşafaka Doğuş, sahadan 82-76 galip ayrıldı. Karşılaşmanın en skorer ismi, 16 sayıyla Demir İnşaat Büyükçekmece forması giyen Roll olurken, Walker 15 sayıyla oynadı. Darüşşafaka Doğuş'ta ise Wilbekin'in 13, Redding'in 12 sayısı galibiyette önemli rol oynadı.

Haberin Devamı

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ: 82 - DEMİR İNŞAAT BÜYÜKÇEKMECE: 76

Salon: Ayhan Şahenk
Hakemler: Recep Ankaralı, Zafer Yılmaz, Semih Vural

Darüşşafaka Doğuş: Gordon 9, Wilbekin 13, Redding 12, Harangody 5, Furkan Aldemir 6, Ender Arslan 8, Semih Erden 5, Serhat Çetin 3, Slaughter 5, Mehmet Yağmur 6, Bjelica 10
Başantrenör: Oktay Mahmuti

Demir İnşaat Büyükçekmece: Walker 15, Roll 16, Ceyhun Altay 10, Robinson 8, Seawright 9, Yunus Emre Sonsırma, Eldridge 10, Tayfun Erülkü, Samardijski 6, Burak Can Yıldızlı 2
Başantrenör: Özhan Çıvgın

1. Periyot: 29-16
2. Periyot: 41-42 (12-26)
3. Periyot: 58-57 (17-15)
4. Periyot: 82-76 (24-19)

5 Faulle Çıkan: 36.01 Seawright, 38.37 Samardjiski (Demir İnşaat Büyükçekmece)

MAÇIN ARDINDAN

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti

Spor Toto Basketbol Ligi 9. hafta maçında Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 82-76 mağlup eden Darüşşafaka Doğuş'un başantrenörü Oktay Mahmuti, bu kulvarda hiçbir maçın kolay geçmediğini kaydetti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mahmuti, karşılaşmanın ikinci çeyreğinde rakiplerinin kendilerini yakaladığını vurgulayarak, "Üçüncü çeyreğin ikinci bölümünde oyun kontrolünü lehimize çevirdik ve maçın sonuna kadar rakibimize bırakmadık. Agresif oynayan rakiplere karşı aynı agresiflikle cevap vermemiz lazım" ifadelerini kullandı. Oktay Mahmuti, Beşiktaş'ta kadro dışı bırakılan Kartal Özmızrak'ın Darüşşafaka Doğuş'la anlaşacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, kendisinin oyuncuyla görüşmesi olmadığını, şu anda transferi değil elindeki kadroyu konuşması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Furkan Aldemir

Darüşşafaka Doğuş oyuncularından Furkan Aldemir ise, maça istedikleri gibi başladıklarını fakat ikinci ve üçüncü periyotta iyi savunma yapamadıklarını, daha sonra kontrolü tekrar ellerine alarak kazandıklarını belirtti.

Demir İnşaat Büyükçekmece Başantrenörü Özhan Çıvgın

Demir İnşaat Büyükçekmece Başantrenörü Özhan Çıvgın, maçın başında ve sonunda iyi bir performans sergileyemediklerini aktardı. Çok kötü oynadıklarını ilk periyotta 29 sayı yediklerini kaydeden Çıvgın, genel olarak ise oyunun hep içinde olduklarını dile getirerek, "Maçın başında ve sonunda kötü oynadık. Son 3 dakika daha akıllı oynayıp, buradan galip ayrılmalıydık. Son bölümlerle ilgili konsantrasyonumuzu arttırmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Yunus Emre Sonsırma

Demir İnşaat Büyükçekmece oyuncularından Yunus Emre Sonsırma ise, maça kötü başlamalarına rağmen devre bitmeden rakiplerini yakaladıklarını ancak devamını getiremediklerini kaydetti.

Yazarlar