BursaSpor Daum'dan Semih Şentürk açıklaması

Daum'dan Semih Şentürk açıklaması

21.11.2013 - 15:22 | Son Güncellenme:

Bursaspor Teknik Direktör Christoph Daum, Semih Şentürk ile ilgili açıklamada bulundu.

Daumdan Semih Şentürk açıklaması

Bursaspor Teknik Direktör Christoph Daum, kendi saha ve seyircileri önünde Kasımpaşa karşısında galip gelmek istediklerini söyledi. Daum, Serdar Aziz'in İstanbul kulüplerine gideceği yönündeki iddiaları ise yalanladı.

Tecrübeli teknik adam, Spor Toto Süper Ligin 12. haftasında konuk edecekleri Kasımpaşa maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

KESİNLİKLE GALİP GELMEK İSTİYORUZ

Haberin Devamı

Kasımpaşa karşısında ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirten Alman hoca, "Kesinlikle galip gelmek istiyoruz. İçeride oynadığımız müsabakalarda bayağı iyi oynadık. Fakat belirli maçlarda sonuca gidemedik, önemli olan sonuca gitmek ve üç puanı almak. Bu müsabaka öncesinde belirli oyun formatlarını müsabakalarda çalıştık. En önemlisi kendi iyi tarafımızı oyunda sergilemek ve hatasız oynamak. Futbolcularla yaptığımız toplantılarda, birebir görüşmelerde, futbolcularımızın bu galibiyeti arzuladığını ve yüzde 100'ün üzerine çıkacaklarını gördük. Bu müsabakadan önce heyecanımız dorukta ve bunu pozitif yönde sahada görmek istiyoruz." diye konuştu.

TARAFTARIMIZIN ÖNÜNDE KAZANMAK İSTİYORUZ

Haberin Devamı

Takımın galibiyetle öne çıkabileceğini ifade eden Daum, sözlerini şöyle sürdürdü: "Umarım müsabakaya kadar da futbolcumuz sakatlanmaz. Beluschi cezalı durumda. Futbolcularımızdan beklentilerimiz var, bunları da sahada görmek istiyoruz. Kesinlikle burada galip geleceğimize inanıyorum. Zor bir müsabaka ama bu tür müsabakalarda takım da bir galibiyetle öne çıkabilir. Kendi sahamızda taraftarlarımızın önünde bu maçı kazanacağımıza inanıyorum." Tecrübeli hoca, bir gazetecinin, "Belluschi'nin yerine kimi oynatacaksınız?" sorusuna, "Birkaç tane opsiyonumuz var." dedi.

SERDAR AZİZ, BANA BİR ŞEY SÖYLEMEDİ

Başkan bir gazetecinin "Serdar Aziz'e teklifler var kendisi de kulüpler anlaşırsa gidebilirim' dedi. Bu konuda neler düşünüyorsunuz ?" şeklindeki soruna ise Alman teknik adam, şu cevabı verdi: "Serdar bana böyle bir şey söylemedi. Ben Serdar'dan duymadım. Biz de Galatasaray'da bazı futbolcuları isteyebiliriz. Onlar da belki aynı şeyleri söyleyebilir."

PİNTO VE SİSTAK'IN DURUMU

Daum, Sestak ve Pinto'nun durumlarının hatırlatılarak, devre arasında gönderilip gönderilmeyeceği yönündeki soruya şu karşılığı verdi: "Sestak şuanda 12 gün görmedik. Performansını da bilmiyoruz. Milli takımda 90 dakika oynadı ama 10 gün içinde 90 dakika oynamak var. Umarım iyi olarak bize döner. İyi bir karakter, iyi bir arkadaşımız onula birlikte çalışmayı seviyorum. Bizimle çalışmadığı için şuanda daha görüşemedik. Pinto bizimle çalıştı. Pinto ile önceden konuşmuştum. İdmanlarda kendini gösterirse kadroda bulur. Onunla bir görüşmemiz oldu, pozitif bir görüşme oldu. Artık onun reaksiyonunu göreceğiz. Bursaspor formasını giydiğiniz zaman gerçekten bunu hak ederek giymelisiniz. Oynayanlar müsabakalarda bunu gösterir, kadroya giremeyenler de idman sahasında göstermeli. Pinto iyi çalıştı. Yarını bekleyelim ondan sonra karar vereceğim."

Haberin Devamı

SEMİH ŞENTÜRK, KARARINI FENERBAHÇE VERECEK

Gurbetçi oyuncu transferi ve Semih Şentürk konusunda düşünceleri sorulan Daum, şunları kaydetti: "Gurbetçi futbolcu konusunda gözlerimizi açıp futbolculara bakıyoruz. Bu yaş gruplarına baktığımız zaman yetenekli oyuncular, ileriki dönemlerde ortaya çıkartılacak oyuncular. Bu tür futbolcular ön plana çıktığı zaman. Türkiye'ye geldiği anda yabancı sorunu olduğu için astronomik fiyatlar ortaya çıkıyor, o yüzden gözlerimizi açmalıyız. Semih Şentürk ise Fenerbahçe'nin futbolcusu. Fenerbahçe buna karar verecek. Onlar gelip Semih'i gözden çıkardık derlerse, öyle bir pozisyon olursa farklı bir olay ortaya çıkıyor."

Haberin Devamı

FERNANDAO'YU SEZON BAŞINDA İSTEMİŞTİM

Bir soru üzerine, yeni transfer edilen golcü oyuncu Fernandao'yu bizzat kendisinin tanıdığını belirten tecrübeli hoca, "Onu sezon başında transfer etmek istedim. Kısa zaman olduğu için olmadı. Fernandao'yu Bursa'ya getirmek kolay değil. Bir sürü opsiyonu olan bir oyuncu. Kendim tanıdığım için bu gerçekleşti. Çok iyi bir performans gösterdi. Gol krallığında ön planda. Brezilya'da listede en değerli futbolcular arasında 4. sırada. Alex, bunların arkasında gelen futbolculardır. Buradaki gösterdiği performans önemli olacaktır. Daha önce gösterdiği önemli değil. Bunu bekliyoruz ve öyle de olacak. Aldığınız futbolcu belli yaşa gelmiş, ismi olan ama son demleri olan bir futbolcu, son yıllarını buradan geçirecek bir futbolcu ile belirli yaşta olan istekli arzulu bir oyuncuyu kıyasladığınız zaman bu önemlidir. Performansını yükseltebilirse Türkiye'de sayılı santraforlardan biri olur." diyerek sözlerini tamamladı.

(CİHAN)