Diğer "Değişim’i merak ediyorum!"

"Değişim’i merak ediyorum!"

01.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

TÜRKİYE Voleybol Federasyonu’nda yarın yapılacak seçimli genel kurul öncesi VATAN’a konuşan mevcut başkan Erol Ünal Karabıyık, bundan sonraki süreçte en büyük hayalinin A takımlar seviyesinde Olimpiyat Madalyası’nı ülkeye kazandırdıklarını görmek olacağını söyledi.

Değişim’i merak ediyorum

Alt kategorilerde Avrupa ve Dünya Şampiyonluklarını yaşadıklarının altını çizen Karabıyık, “İdari yapısını artık oluşturmuş, mali yapısını sisteme sokmuş, altyapı çalışmalarını belirli bir seviyeye getirmiş, antrenör eğitimini en üst seviyede başarmış, tesisleşmede büyük mesafeler katetmiş, bütün çalışmaları sadece Avrupa değil dünyanın pek çok ülkesi tarafından örnek alınarak model haline gelmiş bir ülkenin federasyon başkanı olarak hem erkekler hem de kadınlarda Dünya şampiyonaları ve Olimpiyatlarda madalya beklemeyi düşünmekten daha doğal ne olabilir ki?” ifadelerini kullandı.
YENİDEN seçildiği takdirde gerçekleştirmeyi planladıkları çalışmalar için de bilgiler veren Karabıyık şunları söyledi: “Spordan örnek vereyim. Sprinter atletlere paraşüt benzeri bir forma giydirirler. Sprinter, karşıdan gelen havayla şişerek koşmasını neredeyse imkânsız hâle getiren bu paraşütümsü formayla kendini aşmaya çalışır. Müsabakaya yaklaşınca normal kıyafetlerini giyer atlet ve uçar. Federasyonun şu anki durumu budur. Paraşütü atıp sprinte başlanacak nokta!”

Haberin Devamı

‘ÇOK?HUZURLUYUM’
VOLEYBOL camiasının sağduyusu, 2006 Şubat’ında başlatılan ve kapsamı da temposu da giderek artan devinim, dinamizm ve gelişmeden yana olacaktır diye inanıyorum. Benim bugüne kadar sergilediğim icraattan içim rahat, gece yastığa kafamı huzur içinde koyuyorum.”

“BİR diğer aday Mutlugil söylemlerinde öne çıkardığı “değişim zamanından” neyi kastediyorsa bunları ben de merak ediyorum. Milli Takımlarımız için tabii ki ne yapsak az ama Avrupa ve Dünya Şampiyonu, Grand Prix 3.’sü, Olimpiyat Takımı olmuşuz.

SIRADA ne varsa gözümüz onda. O hâlde değişecek olan ne? Yalnızca başkanın ismi mi? O hâlde bu; şu ana kadar her şeyin Mutlugil’in de takdir ettiği bir performansla yapıldığının da kabul edildiği anlamına gelmiyor mu? ‘İyi şeyler yapıldı ama biraz da ben yapayım’ der gibi diyor, ‘Daha iyisini yaparım’ gibi değil.”

Haberin Devamı

GELECEĞi gördük

“2011’DE yabancı sayısının azaltılması yönünde karar alıp uygulamaya soktuktan sonra o güne kadar hep yanımda olan 4-5 arkadaş uzaklaştılar. Biz geleceği düşünerek hareket ettik. Liglerimiz şu dünyanın en güçlülerinde. Kulüplerimizin uluslar arası performansları ortada, yıldızlar, gençler milli takım düzeyinde Dünya Şampiyonlukları kazanıyor.”

Yazarlar