Basketbol DEĞİŞMEYEN ŞAMPİYON

DEĞİŞMEYEN ŞAMPİYON

05.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Final serisinin son maçında, Pondexter’ın müthiş oyunuyla Galatasaray’ı deviren F.Bahçe, durumu 3-2 yaptı, peş peşe 8. kez mutlu sona ulaştı

DEĞİŞMEYEN ŞAMPİYON

Fenerbahçe, Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin 5. ve son maçında Galatasaray’ı 70-62 yenmeyi başardı, seriyi 3-2 yaparak şampiyonluğa ulaştı.
Maça boyalı alan basketleriyle başlayan Galatasaray, 2. dakikada 6-2’lik üstünlüğü yakaladı. Savunmadaki başarısı ve Harding’in etkili oyunuyla farkı artıran sarı-kırmızılılar, 10 dakikaya 12 sayı sığdıran ABD’li oyuncusuyla ilk periyodu 22-12 önde kapadı.
İkinci çeyreğin başında Wauters ile farkı 12 sayıya çıkaran Galatasaray’a, Matovic’in 7 sayısıyla yanıt verse de, boyalı alandan skor yemeyi sürdüren Fenerbahçe, 13. dakikayı da 27-19 geride geçti. Ancak bu dakikadan itibaren Pondexter fırtınası esti. İlk çeyreği 4 sayıyla bitiren ABD’li bu çeyreğe 16 sayı sığdırınca, 18. dakikada takımını 38-37 öne geçirdi, devre 40-38 ev sahibinin üstünlüğüyle bitti.
İkinci yarıda iki takım da savunmada daha sert başlarken, ilk basket 3. dakika içinde McCoughrty’nin serbest atışlarından geldi. 27. dakikada 48-43 ile farkı 5 sayıya çıkaran Fenerbahçe, son dakika içinde Nevriye’nin sayılarına engel olamayınca, 3. çeyrek 52-52 bitti.
Etkili savunmasını sürdüren, hücumda da Matovic, Esmeral ve Pondexter ile skor bulmayı sürdüren Fenerbahçe, 7 dakikadaki 14-2’lik serisiyle son 3 dakikaya 66-54 galip girdi.
Rakibin alan savunmasını bir kez daha Pondexter ile delmeyi başaran ve 35. dakikada Esmeral ile farkı çift hanelere çıkaran Fenerbahçe, 14-2’lik seriyle son 3 dakikaya 66-54 önde girdi ve maçı da 70-62 kazanmayı bildi. Öte yandan 11. şampiyonluğuna ulaşan Fenerbahçe, bu başarısıyla ezeli rakibi Galatasaray’ı da yakalamış oldu.

Haberin Devamı

Serkan Acar unutulmadı

Fenerbahçeli oyuncular ve teknik heyet, Galatasaray maçının hemen ardından şampiyonluk tişörtlerini giyip kupa törenine katıldı. Tişörtlerin ön yüzünde vefat eden sarı-lacivertlilerin eski milli futbolcusu ve kulüp genel müdürü Serkan Acar’ın anısına “Seni unutmayacağız Serkan Acar”, arka yüzünde ise “Üst üste 8, toplamda 11 şampiyon Fenerbahçe” yazıları yer aldı.

Yıldırım kutlama!

Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı’nda büyük bir sevinç yaşanırken, bazı oyuncular, karşılaşmayı seyreden Başkan Aziz Yıldırım’ın yanına giderek başkana sarıldı. Sarı-lacivertli taraftarlar da tezahüratlarla şampiyonluk sevincine katılırken, başkan Yıldırım ve yöneticiler de alkışlarla oyuncuları ve teknik heyeti tebrik etti.

Haberin Devamı

DEĞİŞMEYEN ŞAMPİYON