Skorer DELİKANLI FENERLİ!

DELİKANLI FENERLİ!

30.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin 1.4 milyon euro karşılığında Bucaspor’dan transfer ettiği 18 yaşındaki Salih Uçan gelecek planlarını Milliyet’e anlattı, “Formayı kapmak için her şeyi yapacağım. Taraftarımızdan destek bekliyorum” ifadelerini kullandı

DELİKANLI FENERLİ

Fenerbahçe’nin, Bucaspor’dan kadrosuna kattığı 18 yaşındaki Salih Uçan bugün İstanbul’da sözleşme imzalayacak.
U-19 Avrupa Şampiyonası Elit Tur maçları için gittiği Danimarka’dan dün takımla İstanbul’a dönen genç futbolcu, Kopenhag’da, Milliyet’e konuştu, transferiyle ilgili önemli bilgiler aktardı.
Salih, Fenerbahçe’nin, Türkiye’de bir genç oyuncuya ödemeyi kabul ettiği 1.4 milyon euroluk rekor bonservis ücretinin kendisini hiçbir zaman şımartmayacağını söyledi. Fenerbahçe’nin son 5 lig maçında kendisini izlediğini belirten Salih, hedefinin uzun süre sarı-lacivertli formayı giymek ve bir daha çıkarmamak olduğunu vurguladı.
Bucaspor antrenörü Sait Karafırtına ve idari menajeri Murat Dizdar’ın sezon başında kendisine bu yılın çok önemli olacağını ve kulübün kendisinden para kazanması gerektiğini söylediklerini vurgulayan Salih Uçan, ortaya koyduğu performansla bunu başardığını kaydetti.

Haberin Devamı

‘Aykut hocama bağlı’
Fenerbahçe’deki ilk senesinin kendisi için çok önemli olduğunun altını çizen genç oyuncu, bu sürede kulübün tesislerinde kalacağını bildirdi. Salih, sarı-lacivertli kulübün Temmuz ayında başlayacak hazırlık kampına katılacağını ve kamp bitiminde Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın vereceği karar doğrultusunda hareket edeceğini dile getirdi.
Kocaman’ın kamp süresince kendisini yeterli görmesi durumunda takımda kalacağını, aksi halde Bucaspor’a bir yıllığına kiralanacağını açıklayan milli oyuncu, teknik heyetin gözüne girmek için elinden geleni yapacağını söyledi.
Fenerbahçeli taraftarlardan destek isteyen Salih, “Yaşım genç olduğu için bana sahip çıksınlar. Ben de sahada her şeyimi ortaya koyacağım. Hem kulübüm hem de onlar için oynayacağım” dedi.
Marmaris gibi önemli bir tatil bölgesinde yetiştiğine dikkat çeken Salih Uçan, İstanbul’un renkli yaşantısının kendisini kesinlikle değiştirmeyeceğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

DELİKANLI FENERLİ

15 yaşında Fenerbahçe’ye karşı oynadı
Marmaris Belediye Gençlikspor’un altyapısından yetişen Salih Uçan, 2008 yılında Bucaspor’a geçti, 2010’da ise profesyonel sözleşme imzaladı. 2010-11 sezonunda A2 takımı kadrosunda olan Salih ilk profesyonel maçını 9 Kasım 2010’da Ziraat Türkiye Kupası’nda Yeni Malatyaspor’a karşı oynadı. Dönemin Bucaspor teknik direktörü Samet Aybaba, 11’de forma verdiği 15 yaşındaki Salih’i, 2-1 kazandıkları maçta 90 dakika sahada tutmuştu.
6 Ocak 1994’te doğan Salih, 21 Aralık 2010’da, Fenerbahçe’ye karşı da görev yaptı. Samet Aybaba, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 3-2 kazandıkları kupa maçının son 3 dakikasında o tarihte 15 yaşında olan Salih’e şans vermişti. Salih Uçan bu sezon Bank Asya 1. Lig’de 15’i ilk 11’de olmak üzere 24 maçta forma giyerken 1 gol attı.