Skorer 'Demir Yumruk'tan bir altın daha

'Demir Yumruk'tan bir altın daha

16.08.2011 - 12:45 | Son Güncellenme:

.

Demir Yumruktan bir altın daha

Beynindeki tümörü aldırdıktan sonra salonlara fırtına gibi dönen “Demir Yumruk” lakaplı tekvandocu Ali Bahçetepe, bir ay içinde katıldığı ikinci uluslararası turnuvadan da altın madalya ile ayrıldı.

Muğla’nın Datça ilçesinde spor yaşantısını sürdüren 55 yaşındaki tekvandocu Ali Bahçetepe, sekiz ay önce geçirdiği beyin ameliyatının ardından katıldığı ikinci turnuvadan da altın madalya ile ayrılarak başarılarına bir yenisini ekledi.

2010 yılının aralık ayında Ege Üniversitesi’nde sekiz saat süren bir operasyonla beynindeki tümör alınan “Demir Yumruk” lakaplı Bahçetepe, iyileşir iyileşmez salonlara döndü. Temmuz ayında Güney Kore’nın Chuncheon kentinde düzenlenen uluslararası turnuvada kırış kategorisinde masterlerde birinci olan Bahçetepe, 10-13 Ağustos tarihlerinde yine Güney Kore’de gerçekleşen bir başka turnuvada bir kez daha altın madalyaya ulaştı. Namyangju kentinde yapılan 2011 World Taekwondo Hanmadang’da üç İranlı, iki ABD’li ve iki Kuveytli rakibi ile tek vuruşta kırış kategorisinde mücadele eden Ali Bahçetepe, masterlerde yine zirveye çıktı. 20 x 20 ölçülerinde ve 2 santim kalınlığında 6 beton kiremiti bir vuruşta kıran Bahçetepe, altın madalyanın sahibi oldu.

Kırış kategorisinde pek çok kez Guinnes Rekorlar Kitabı’na giren Ali Bahçetepe, geçirdiği ağır ameliyat sonrası katıldığı ikinci turnuvadan da yüzünün akıyla ayrıldığını belirterek, “Artık tam anlamıyla sağlığıma kavuştum diyebilirim. Son elde ettiğim şampiyonluk kendime olan güvenimi artırdı. Bundan sonra yeni rekorlar ve yeni şampiyonluklar peşinde koşacağım” diye konuştu.

Yazarlar