Skorer Denizli’nin tur gecesi

Denizli’nin tur gecesi

16.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk teknik adamın çalıştırdığı Persepolis, Al Shabab takımını deplasmanda 3-1 yenerek Asya Şampiyonlar Ligi’nde D Grubu’nu ikinci sırada tamamladı ve ismini son 16 takım arasına yazdırdı

Denizli’nin tur gecesi

Mustafa Denizli’nin çalıştırdığı Persepolis, Asya Şampiyonlar Ligi gruplarındaki son maçını dün Al Shabab ile oynadı. Dubai temsilcisi karşısında deplasmanda henüz 8. dakikada Muhairi’nin attığı golle geriye düşen İran ekibi, 43’te Zayed, 53’te Pooladi ve 90’ta Badamaki ile bulduğu sayılarla sahadan 3-1 galip ayrılmayı başardı.
Gecenin diğer maçında Al Hilal’in sahasında Al Gharafa’yı 2-1 yenmesiyle tur atlayan ve elenen takımlar da belli oldu. Bu sonuçların ardından Suudi Arabistan temsilcisi Al Hilal 12 puanla D Grubu’nu lider bitiren taraf olurken, Denizli’nin talebeleri ise 11 puanla 2. sırayı alarak son 16’ya kalan bir diğer takım oldu ve Suudi Arabistan’ın Al İttihat takımıyla eşleşti.
Persepolis bu sene teknik direktörlük koltuğuna Mustafa Denizli’nin oturmasının ardından yükselişe geçti. Özellikle kıtanın prestijli organizasyonu Şampiyonlar Ligi’nde aldığı parlak sonuçlarla adından söz ettiren kırmızı siyahlılar, iç saha maçlarını 100 bin kişilk Azadi Stadı’nda dolu tribünlere oynadı. Gruptaki ilk maçında Al Hilal ile berabere kalan Persepolis, 2. maçında Al Shabab’ı 6-1 gibi farklı bir skorla geçerek 5. haftaya kadar koruyacağı liderlik koltuğuna oturdu. Denizli’nin öğrencileri 3. maçlarında Al Gharafa’yı deplasmanda 3-0 yenerken sonrasında aynı takımla iç sahada 1-1 berabere kaldılar.

Haberin Devamı

‘Bu takım şampiyon olur’
Gruptaki düğümü çözecek mücadele ise 5. hafta oynandı. Persepolis zirve için çekiştiği Al Hilal takımına evinde 1-0 yenilse de, son hafta aldığı galibiyetle grubu 2. sırada tamamlamayı başardı. Mustafa Denizli, geriye düştükleri maçı kazanmayı başaran öğrencilerini mücadeleyi bırakmadıkları için tebrik ederken ilerisi için de umut dolu olduğunu söyledi, “Bu takım Asya Şampiyonu olabilir” dedi.