Skorer Denizlispor Başkanı muhabirle tartıştı

Denizlispor Başkanı muhabirle tartıştı

07.02.2010 - 17:45 | Son Güncellenme:

.

Denizlispor Başkanı muhabirle tartıştı

Sivasspor'un 2-0 üstünlüğü ile biten maç sonrası teknik direktör Muhsin Ertuğral, "Futbol sahası harp yeri olmamalı. Federasyon bu işleri çözmeli" dedi.

Haberin Devamı

Maç sonrasında değerlendirmelerde bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Muhsin Ertuğral maç içindeki olayları ön plana çıkararak, "Futbol sahasında harbe dönen görüntüler var. TFF'den ricam bu sahnelerin görünmemesi için her şeyi yapsınlar. Burası savaş alanı değil futbol sahası. Savaşta insanlar ölüyor ama sonuçta bu futbol, her ne kadar 3 puanı kazanmak istiyorsak da bunun centilnemce olması gerektiğini düşünüyorum. 30 yıldır profesyonel futbol içindeyim. Maçtan sonra Özden'in yaptığı şeyi TFF gözden geçirmeli. Her şeyden ondan çıktı. Çok büyük bir ceza gelmesi gerekiyor. Maç bitti hala bizim soyunma odamıza gelip kabadayılık yapmaya çalıştı. Türk futbolunda bunları görmek istemiyorum. Hakemleri devamlı suçluyoruz ama buna nasıl engel olsunlar. Onlara biraz daha yardım etmek istiyoruz. Türk futbolundan bu görüntüleri kaldırmak için elimizden geleni yapalım.Çok gergin bir devre geçirdik. İkinci yarıda daha iyi organize olduk. Futbolcularımızı tebrik ediyorum. Savaştılar ellerinden geleni yaptılar. Biraz daha sakin olsak kontralardan oynu daha erken bitirebilirdik. Son dakikalarda Akın'ın kurtardığı top vardı 1-1 olabilirdi" diye konuştu.

Haberin Devamı

2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde milli takımımızın yer aldığı grubu da değerlendiren Ertuğral, "Biliyorsunuz Dünya Kupası eleme grupları açıklandığında herkes bizim gideceğimizi söylemişti. Futbolda çıkıp oynamamız gerekior. Son yıllarda kendimize güvenimiz sonsuz. Bunlar güzel. Çok iyi organize olup, futbolumuzu Avrupa'da duyurmamız gerekiyor. Keğıt üstünde çıkma şansımız büyük. Ama herşey kağıt üzerinde olmuyor. Büyüklerimiz önce teknik direktörün kim olduğunu belirlesin, hangi sistem uygulanacak görelim. Bu ligin hocaları olarak bizlerde birlikte çalışı milli takım için elimizden geleni yapmak zorundayız." dedi.

Denizlispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise, "Oyuncularım sonuna kadar mücedele ettiler. Olmadığı zaman olmuyor. İnanılmaz goller kaçırdık. Sivas girdiği 2 pozisyonu gole çevirdi. Bugünkü maçta sonuna kadar mücadele ettiler. Sadece golle buluşamadık. Bizim kaçırdığımız goller, kalecinin çkardığı toplar var. Bu ligi sonuna kadar kovalayacağız." dedi. Maç çindeki olaylarla ilgili yorum yapmadı.

Haberin Devamı

BAŞKANDAN HAKEM ATAMASINA ELEŞTİRİ

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ise, "Bizim içinde Denizli içinde hayati maçtı. Onlar da gergindi. İstenmeyen anlar oldu ama bunlar futbolda olabilir. Hakemin kırmızı kartlarının doğru olduğunu düşünüyorum. Kaleci Özden'e de kırmızı kartla cezalandırılabilirdi. Burada rahatsız edici bişey var. Bursa maçındeki hakem Yalova bölgesindendi. Her ne kadar federasyona güvenimiz olsa da bu maçada Manisa, Ege bölgesinden hakem görevledirilmesi insanın psikolojisini bozuyor. Bu konuda hassasiyet rica ediyoruz. Hakemin bir takım hataları olmuştur normaldir ama bu tercihler soru işarti bırakıyor. Buraya MHK'nin dikkat etmesi gerekir." dedi. Mehmet'in kırmızı kart görmesini değerlendiren Otyakmaz, "Kaptanı uzun süre sonra kazanmıştık, 2 maçtaki performansı da bizi memmun etmişti. Ama gelecek 1-2 maçlık ceza sıkıntı olacak, bu manada moralimiz bozuk" dedi.

Haberin Devamı

Denizlisporlu Özden'in soyunma odasına girmeye çalışmasına da değinen Otyakmaz, "Girseydi onun için daha iyi olurdu diye düşünüyorum" diye konuştu.

DENİZLİ BAŞKANI MUHABİRLE TARTIŞTI

Denizlispor Başkanı Ali İpek ise, "Söylenecek bişey yok. Maçın son dakikasında kalecinin bile ileri çıktığı anlar oldu. Yenen ikinci gol var. Basit bir gol yedik. Gol atmamız lazımdı. Buradan galibiyet ile ayrılmamız lazımdı. Futbolclar şanslarını kendileri belirleyecekler" şeklinde konuştu. Kaleci Özden'in maç sonrası Sivasspor'un soyunma odasına gitmeye çalışması sorulan İpek, "Sivassporlu futbolcular da 7-8 yumruk salladı. O da yakışmaz. Öyle bir şey yok. Böyle soru sorulmaz. Ne söyletmeye çalışıyorsun. Hangi kanaldansın sen" diyerek soru soran yerel tv muhabiri ile tartıştı. Tartışmayı Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz araya girerek engelledi.

Sivasspor'un ikinci golünü atan Musa Aydın, "Önemli bir galibiyet aldık. Her iki takım da isteki arzuluydu. Streste oldu. Galip gelmesini bildik. Bizim için zor mücadeleydi. İkinci yarıdaki ilk galibiyetimizdi. Üst üste galibiyetler alarak alt sıralardan uzaklaşmak istiyoruz. Gol attığım için ayrıca mutluyum. Kızım sabah çıkarken 'Baba inşallah gol atarsın' demişti. Bu golü kızıma ve eşime armağan ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sivassporlu Yasin Çakmak da, " Takım arkadaşlarımı mücedelelerinden dolayı kutluyorum. Herşeylerini sahaya koydukları için tebrik ediyorum. Mutlaka kazanmamız gerekiyordu. 9 kişi de kalsak kazanmamız gerekiyordu. İlk yarı ortada geçen bir oyundu ama ikinci yarı baskımızı hissetirip golleri bulduk ve galip geldik. Taraftarlarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bizi böyle desteklesinler elimizden gelen in iyisini apıp terimizin son damlasını akıtarak bu takımı ligde bırakacağız. Biz de mağlup olduğumuzda onlar kadar düşünüyor, üzülüyoruz. Her maça ayrı konsantre oluyoruz. Bugünde kazandığımız için mutluyuz. İnşallah aynı şekilde mücadele edip üst sıralara tırmanacağız" dedi.

Denizlisporlu Roberts ise, "Buraya galibiyet için gelmiştik. Ama iyi futbol oynayamadık. Ligde galibiyet alamadığımız için üzgünüz. Her iki takımda düşme hattında olduğu için sahada sinirler gerildi. Bizim için en önemli şey galip gelmekti. Bunu başaramadığımız için üzünüz" dedi.