Fransa Ligue 1 Deschamps: Ribery Almanya'da daha çok seviliyor

Deschamps: Ribery Almanya'da daha çok seviliyor

14.12.2013 - 15:30 | Son Güncellenme:

Deschamps, Altın Top'a aday gösterilen milli futbolcusu Franck Ribery'nin ülkesinde yeterince desteklenmediğini iddia etti.

Deschamps: Ribery Almanyada daha çok seviliyor

Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps, Bayern Münih'in yıldız futbolcusu Franck Ribery'nin, ülkesi Fransa'da yeterince değer görmediğini, Almanya'da daha çok sevildiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Alman medyasına konuşan Deschamps, FIFA'nın Altın Top Ödülü'nün (Ballon d'Or) üç kişilik aday listesine Real Madridli Cristiano Ronaldo ve Barcelonalı Lionel Messi ile girmeyi başaran Fransız oyuncu Ribery hakkında değerlendirmelerde bulundu. Fransa halkının Ribery'e tam destek vermediğini savunan Deschamps, Fransız futbolcunun Altın Top Ödülü'nü kazanma şansının bu nedenle azalabileceğini öne sürdü.

"Ribery, Almanya'da ülkesinden kesinlikle daha çok destekleniyor ve seviliyor" diyen Fransız teknik adam, "Bence bu durum, Fransız mantalitesindeki tarihsel bir algıdan kaynaklanıyor. Başarılı ve Fransız olduğunuz zaman, herkesin arkanızda durması çok zordur" yorumunu yaptı. FIFA Altın Top Ödülü'nü kazananın belirleneceği gala töreni, 13 Ocak 2014 tarihinde İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak.

Yazarlar