Beşiktaş Dev derbide taraftar sahaya indi, maç durdu!

Dev derbide taraftar sahaya indi, maç durdu!

22.09.2013 - 20:54 | Son Güncellenme:

Dev derbinin son anlarında Beşiktaş taraftarı sahaya indi, maç durdu. Maçın bitmesine sadece bir dakika kala görenlerin gözlerine inanamadığı olaylar yaşandı. Maçtan sonra yaklaşık 60 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısı artabilirBir futbol şöleni yaşanırken, maçın uzatma dakikalarında Melo kırmızı kart gördü. Melo sahadan çıkarken tribünlere formasını çıkartıp gösterince olaylar çıktı. Önce birkaç kişi ile başlayan olaylar binlerce kişiye yayıldı, olimpiyat stadının zemininde adeta savaş çıktı.Olaylar patlayınca önce Galatasaraylı futbolcular koşarak sahadan çıktı. Olaylar büyürken bir grup taraftar saha kenarında görev yapan polislere saldırdı. Polisleri tribünlerden söktükleri sandalyeler ve bayrak sopaları ile kovalamaya başladı.Binlerce kişinin sahaya girmesi üzerine hakem de maçı iptal etti. Maçın skorunu federasyonun vereceği karar belirleyecek.Şu anda her iki takım futbolcuları, teknik direktörler ve hakemler soyunma odasında güvenlik çemberi içinde bulunuyor.Olaylar sırasında hakem Fırat Aydınus Beşiktaş Teknik Direktörü Biliç'i de sahadan attı.

Dev derbide taraftar sahaya indi, maç durdu

Beşiktaş'ın Galatasaray'ı konuk ettiği derbinin son saniyelerinde Melo, yaptığı sert hareketin ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Haberin Devamı

Bu kararın ardından oyun alanı karışırken gerginlik tribünlere sıçradı ve karara sinirlenen binlerce Beşiktaş taraftarı sahaya indi.

Dev derbide taraftar sahaya indi, maç durdu

Beşiktaş ve Galatasaraylı oyuncular oyun alanını terk etti.

Tatil edilen Beşiktaş-Galatasaray derbisinin ardından stadın çıkışında açıklamalarda bulunan TFF Başkan Vekili Ufuk Özerten, şunları söyledi:
"Şu anda alınan karar yok. Talimatnamenin 19. maddesi çerçevesinde hakemin aldığı karara bakılacak. Raporlar federasyona gelecek.
Böyle bir şeyi hiç bir şey kabul etmez. Niye güzel başladığımızı niye güzel bitiremiyoruz. Güzel bir oyun bunun tadını alalım. Kime yaradı bu , ne oldu, biri yener biri kaybeder bunları kabul edelim. Önemli olan bu olayın olması, bunun cezasının ne olacağı değil. Bunun cezası ne olursa olsun, bunlar niye oluyor diye düşünmeliyiz. Buna bir el birliği bir gönül birliği verelim. Bu tür kavgalar sona ersin. Sabırlı olalım, centilmen olalım. iyi niyetli olalım. Burada hepimize iş düşüyor. kanun tek başına ne yapsın, emniyet tek başına ne yapsın, federasyon ne yapsın. Dediğim gibi hakemlerin raporları alınacak, incelenecek karar verilecek."

Yazarlar