Skorer Devler evde kaldı

Devler evde kaldı

29.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda 4 büyükler maçlarını kendi sahalarında oynayacak

Devler evde kaldı

FENERBAHÇE
KONYA TURKU

TRABZONSPOR
GÜNGÖREN

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ
GAZİANTEP B.Ş.

GALATASARAY
ADANA DEMİR

Ziraat Türkiye Kupası’nda 3. tur kura çekimi İstanbul’da yapıldı. Ataköy Olimpiyatevi’nde gerçekleştirilen kura çekimine Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Üstündağ ve kulüp temsilcileri katıldı.
32 takımın yer aldığı kurada, 2. eleme turundan gelen 14 takım, Süper Lig’de ilk 14 sırayı alan ekiplerle eşleşti. Geçen sezon Süper Lig’i 15. sırada tamamlayan takım ile Bank Asya 1. Lig’den, Süper Lig’e yükselen 3 takım da birbirlerine rakip oldu.
Kurada Beşiktaş ile Gaziantep B.Ş. Belediye, Fenerbahçe ile Konya Torku Şeker, Galatasaray ile Adana Demirspor, Trabzonspor ile Güngörenspor eşleşti. Dört büyükler 3. tur maçlarını kendi sahalarında oynayacaklar.
Tek maçlı eleme sistemine göre yapılacak maçlar sonunda turu geçen 16 takım, 4. tura yükselecek. Kupada maçlar 10-11-12 Ocak tarihlerinde yapılacak. Maçların normal süresi berabere biterse, 15 dakikalık iki devre uzatma oynanacak. Uzatmada eşitlik yine bozulmazsa tur atlayan takımı seri penaltı atışları belirleyecek. Kupada 3. tur maçlarında galip gelen takım yüzde 60, mağlup takım yüzde 40 hasılat alacak.
Bu arada Adana Demirspor’u temsilen kura çekimine katılan Selahattin Aydoğdu, Fatih Terim’in Adanalı olduğunu belirterek, Galatasaray ile Adana’da oynamak istediklerini söyledi. Galatasaray İdari Menajeri Cenk Ergün bu talebi yönetim kuruluna ileteceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

KUPADA DİĞER EŞLEŞMELER
Ankaragücü-Kasımpaşa
Ç.Rizespor-Gaziantepspor
Bursaspor-Şanlıurfaspor
Bugsaşspor-Manisaspor
Gaziosmanpaşa-M.P.Antalya
Adanaspor-İstanbul B.Ş.
Eyüpspor-Eskişehirspor
K.Karabükspor-Ünyespor
Akhisar Bld.-Kayserispor
Boluspor-Gençlerbirliği
Samsunspor-Orduspor
Mersin İ.Yurdu-Sivasspor

İmzalar atıldı
Ziraat Türkiye Kupası’nın yayın hakkı ve isim sponsorluğunu, 1 yıllığına Turkuvaz Medya Grubu aldı. Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak, sponsorluk anlaşmasına imza attı. Başkan Aydınlar, “Türkiye Kupası’nın yayın ve isim sponsorluğunu Turkuvaz Medya Grubu’na verdik. Kendileri de son 2 senedir isim sponsorluğunu yapan Ziraat Bankası ile anlaştı. Bu sene Ziraat Bankası’nın 3. isim sponsorluğu olacak. Ziraat Bankası’na teşekkür ederiz. Bu kupa onlarla da özdeşleşiyor” dedi.

Yazarlar