Milli Takım Devler kayıp!

Devler kayıp!

06.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye, olimpiyat elemelerine hiç ummadığı bir yenilgi ile başladı: 69-77

Devler kayıp

ÜMİT AVCI - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

A Milli Basketbol Takımı, Filipinler’deki ilk maçında Kanada karşısında beklenen performansı ortaya koyamadı. Tam 15 faul kaçıran milliler, bu mağlubiyetle liderlik şansını büyük oranda yitirirken, sahanın en iyilerinden olan Cedi’nin sakatlanması da yenilgi kadar sıkıntı yarattı.

Filipinler’in başkenti Manila’da organize edilen olimpiyat elemelerindeki ilk maçına Kanada karşısında çıkan A Milli Basketbol Takımı, salondan 77-69 yenik ayrıldı.

Karşılaşma boyunca hücumda sıkıntı yaşadı millilerimiz. Bu konudaki en güvenilen isim Dixon 3 top kaybıyla başladığı maçı 8’de 0 saha içi isabetle bitirerek hayalkırıklığı yaratırken, Kenan ve Ender’in de bulunduğu guard rotasyonundaki 3 ismin toplam 4 sayı, 3 asist üretebilmesi, hücumdaki sıkıntının ana kaynağıydı. Tabii bir de faul atışları var. Ne zaman geri dönüş umudumuz olsa, toplamda kaçan ‘15’ serbest atış, rakibe yine ivme kazandırdı.

Haberin Devamı

Fransa çekincesi

Her şeyin kötü gittiği bir günde en kötü olay da Cedi’nin sakatlığıydı. 3. çeyrekte fark 16’ya çıktıktan sonra art arda bulduğu 6 sayıyla 8-0’lık serinin mimarı olan genç oyuncunun sakatlanıp kenara gelmesi ve bir daha oyuna girememesi, hem ivmeyi kaybettirdi, hem moralleri sıfırladı.

Maçın başında Sinan ile Samet’in son bölümde ise bu kadar kısır geçen bir maçta nihayet hatırlanan Melih’in çabası zaman zaman farkı azaltmamızı sağlasa da, topun bir türlü içeriye sokulamaması, özellikle 4 kısa oynadığımız bölümlerde içeriye giden ekstra yardımlar nedeniyle rakibe çok fazla dış şut şansı tanınması canımızı çok yaktı. Sadece kağıt üzerinde bakıldığında zaten Fransa’yı yenmemiz gerekiyordu Olimpiyat vizesi için. Bu kez muhtemelen karşımıza yarı finalde çıkacaklar. Yani yine onları yenmemiz gerekiyor. Ancak önce onları, ardından da dün yenildiğimiz Kanada’yı bu performansla, bu kadar eksikle yenebilir miyiz; bunu düşündükçe insana ateş basıyor!

Cedi Osman hastanede

Milli Takımımız’ın yıldız ismi Cedi Osman, karşılaşmanın 3. çeyreğinde sakatlanarak oyundan çıktı. Yapılan inceleme sonunda Cedi’nin sol ayak bileğinde kapsül yaralanması tespit edildi. Tedavisine başlanan oyuncunun ileriki maçlarda oynayıp oynayamayacağına, hergün yapılan muayene ve fizyoterapilere göre karar verilecek.

Haberin Devamı

Yarın rakip Senegal

A Milli Basketbol Takımımız, elemelerdeki ikinci maçını yarın Senegal ile oynayacak. TSİ 13.30’da başlayacak maçı kazanması durumunda ekibimiz yarı finale yükselecek ve olimpiyat şansını devam ettirecek. Elemelerde günün diğer mücadelesi ise B Grubu’nda oynandı. Fransa ev sahibi Filipinleri ilk yarıda zorlanmasına rağmen 93-84 mağlup etti.

Devler kayıp