İspanya La Liga Devler sahnesi

Devler sahnesi

21.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en önemli derbilerinden biri olarak gözüken El Clasico bu sezon ilk kez oynanacak. Spor tarihinin en yüksek güvenlik önlemlerinin alınacağı Bernabeu’daki dev kapışmada Real Madrid, Barcelona’yı ağırlayacak.

Devler sahnesi

Dünya futbolunun en önemli ezeli rakiplerinden Real Madrid ile Barcelona, bu sezon ilk kez karşılaşacak. La Liga’nın 12. hafta mücadelesinde Bernabeu’da oynanacak El Clasico, TSİ 19.15’de başlayacak.

Haberin Devamı

Real Madrid’in ev sahipliğinde olacak karşılaşmada güvenlik önlemleri iki kat artırıldı. Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan terör saldırısı nedeniyle son derece temkinli olan yetkililer, çalışmalarını tamamladı.

İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, RAC1 radyosuna verdiği demeçte, İspanya spor tarihinin en yüksek güvenlik önlemlerinin alınacağını söyledi, “Erteleme söz konusu değil. Mevcut durumdan dolayı hem stat içinde hem de stat çevresinde yüksek güvenlik tedbirleri alınacak” dedi.

Ayrıca İspanya Hükümeti’nin güvenlik sekreteri Francisco Martinez Vazquez, çalışmalara katılacak ekibi anlattı, “Bine yakın polis olacak ayrıca bin 400 tane de özel güvenlik olacak. Ayrıca itfaiye, ambulans ve yerel polislerde hazır bekletilecek. Güvenlik personeli 2 kat artırıldı” diye konuştu. Stat çevresinde bomba imha ekipleri de olacak. Bunun yanında ise atlı polisler etrafta devriye atacak. Derbi ‘yüksek riskli maç’ olarak nitelendiriliyor.

Haberin Devamı

Ronaldo hayranlığı

Dünya futbolunun iki önemli figürü Ronaldo ve Messi hakkında bir anket sunan Google Trend, kimin daha popüler olduğunu rakamlara döktü. Avrupa ve dünya genelinde Ronaldo ismi ağırlık kazandı. Türkiye’de ise yüzde 67’ye 33 ile Ronaldo birinciliği kaptı.

Messi heyecanı

1 aydır sahalardan uzak kalan Lionel Messi’nin El Clasico ile beraber geri döneceği açıklandı. Katalan Sport gazetesi haberi manşetten, “Suarez, Neymar ve Messi 3’lüsü El Clasico ile geri dönüyor” başlığı ile verdi.

Paris’e saygı

Tüm dünyanın dikkatle takip edeceği El Clasico’da Paris olayları unutulmayacak. Terör saldırılarında hayatını kaybeden insanlar için maç öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Öte yandan, Bernabeu tribünlerinde Paris’e özel bir koreografi hazırlanacak.

Devler sahnesi

Yazarlar