Milli Takım Devler'in kader maçı

Devler'in kader maçı

07.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Olimpiyat Elemeleri’ni Kanada mağlubiyeti ile açan A Milli Basketbol Takımımız bugün Senegal ile kozlarını paylaşacak. Son kontrolleri yapılan Cedi Osman zorlu mücadelede forma giyemeyecek.

Devlerin kader maçı

Olimpiyat elemelerindeki ilk maçında Kanada’ya yenilen A Milli Basketbol Takımı, bugün Senegal ile karşılaşacak. Filipinler’in başkenti Manila’da oynanacak karşılaşma TSİ 13.30’da başlayacak ve NTV Spor’dan yayınlanacak. Türkiye gibi ilk maçında Kanada’ya yenilen Senegal ile oynanacak mücadeleyi kazanan ekip, adını yarı finale yazdıracak, kaybeden ise turnuvaya veda edecek.

Haberin Devamı

Kanada’nın liderliği garantilemesi nedeniyle, bugün galip gelen ekip grubu ikinci sırada bitirecek ve yarı finalde B Grubu’nun lideriyle (büyük olasılıkla Fransa) eşleşecek. Filipinler’de mücadele eden 6 ekip arasından yalnız bir tanesi Olimpiyat vizesi elde edecek.

Cedi Osman’dan kötü haber

Kanada maçının 3. çeyreğinde sakatlanarak oyunu yarıda bırakan ve sol ayak bileğinde kapsül yaralanmasına rastlanan Cedi Osman’ın elemeleri kapattığı belirtildi. Yıldız basketbolcunun, ağrılarının fazla oluşu ve sakatlığının daha da ilerlememesi için 2-3 haftaya ihtiyaç duyduğu açıklandı. A Milli Basketbol Takımı, bugünkü kader maçına en kilit isim haline gelen Cedi’den yoksun sahaya çıkacak.

Kanada garantiledi

Haberin Devamı

Filipinler’deki 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Basketbol Elemeleri A Grubu’nda Kanada lider olarak yarı finale çıkmayı garantiledi. Kanada, Senegal karşısında Mall of Asia Arena’daki karşılaşmanın ilk periyodunu 22-20, devreyi de 33-28 önde tamamladı. Üçüncü periyodu da 47-42 üstün geçen Kanada, salondan 58-55 galip ayrıldı. Karşılaşmanın en skorer ismi Senegal’de 16 sayı ve 10 ribaunt ile oynayan Ndour olurken, Kanada’da Joseph 13 sayı kaydetti.