İngiltere Premier Lig Didier Drogba’dan Chelsea'ye ağır eleştiri! ‘Takımımı Tanıyamıyorum’

Didier Drogba’dan Chelsea'ye ağır eleştiri! ‘Takımımı Tanıyamıyorum’

19.04.2023 - 14:33 | Son Güncellenme:

Bir dönem Galatasaray forması da giyen efsane futbolcu Didier Drogba, eski takımı Chelsea’nin durumu hakkında ağır eleştirilerde bulundu.

Didier Drogba’dan Chelseaye ağır eleştiri ‘Takımımı Tanıyamıyorum’

İngiliz devi Chelsea’de işler kötüye gidiyor. Ligde istedikleri sonuçları alamayan mavilere bir darbede dün akşam Real Madrid’den geldi. Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş maçında Real Madrid’le karşılaşan Chelsea, 2-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. İlk maçı 2-0 kazanan Real Madrid, rövanş maçında rakibini 2-0 yenerek yarı final biletini aldı

Haberin Devamı

MAÇTAN ANLAR
Mücadelenin büyük bir bölümünde Chelsea üstünlüğü olsa da goller İspanyol ekibinden geldi. İlk yarı sessiz geçti ama 58'de Rodrygo sahneye çıktı, Brezilyalı yıldız 80'de de maçın skorunu belirledi: 0-2.

İki maçı da 2-0 kazanarak toplam 4-0'lık skorla yarı final biletini alan Real Madrid, Bayern Münih-Manchester City eşleşmesinin galibini bekleyecek.

‘DAHA İYİ OLAN TARAF BİZDİK’
Maçın ardından konuşan Frank Lampard, maç içerisinde daha iyi olan tarafın kendileri olduğunu ve bir gol bulabilselerdi şansları olabileceğini söyledi. Lampard açıklamasında, “Birinci sınıf bir rakiple oynarken bence daha iyi olan taraf bizdik. Golü bulabilsek bir şansımız olabilirdi ama olmadı. Her maçta aynı isteği göstermeliyiz, elendiğimiz için üzgünüz. Sadece iki haftadır görevdeyim ve başarmaya açım. Bu kulüp taraftarı ve tarihi için geri dönmek zorunda. Gelecek sezon geri döneceğiz.” dedi.

Haberin Devamı

‘BU SON ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇIM OLABİLİR’
Maçın ardından konuşan Thiago Silva ise önemli açıklamalarda bulundu. Oynadığı maçın son Şampiyonlar Ligi maçı olabileceğini söyleyen başarılı oyuncu, kulübü Chelsea’nin stratejisini de şu şekilde eleştirdi: “Ocak ayında 8 oyuncu transfer ettik, artık durmalıyız ve belli bir stratejide ilerlemeliyiz. Soyunma odasına sığamadığımız için kapasiteyi arttırdık. Eğer bu stratejide devam edersek önümüzdeki sezon yine aynı hataları yaparız. Bunu söylemek bana acı veriyor fakat bu son Şampiyonlar Ligi maçım olabilir.”

‘TAKIMIMI TANIYAMIYORUM’
Bir dönem Galatasaray forması giyen Drogba, eski takımı Chelsea’nin yeni başkanları Boehly ile daha da kötü bir duruma gittiğini söyledi ve kadronun çok şişirilmiş olduğunu belirtti.

Drogba yaptığı açıklamada, “Takımımı tanıyamıyorum. Chelsea, aynı artık aynı kulüp değil. Yeni bir sahibi ve yeni bir vizyonu var. Elbette bunu, birçok oyuncunun getirildiği Roman Abramovich döneminde olanlarla karşılaştırmaya çalışıyoruz, ancak o dönemdeki kararlar çok akıllıcaydı. Bu, şampiyonluklar kazanmak için yapıldı. Belli bir deneyime sahip oyuncular getirildi. Şu andaki strateji artık farklı; genç oyuncuları tabii ki almalısınız, ama 30'dan fazla oyuncunun olduğu bir soyunma odasını bir menajerin yönetmesi zordur. Oyunu üstlenen, sorumluluklarını üstlenen oyunculara ihtiyacınız var. Stadyuma biraz çılgınlık getiren bir oyuncuya ihtiyacınız her zaman vardır.” İfadelerini kullandı.

Haberin Devamı