AntalyaSpor Diego Lugano Süper Lig'e dönüyor!

Diego Lugano Süper Lig'e dönüyor!

28.07.2013 - 12:55 | Son Güncellenme:

Medical Park Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer bu takımların iyi transferler yaptıklarını belirterek eski Fenerbahçeli Lugano ile büyük ölçüde anlaştıklarını açıkladı.

Diego Lugano Süper Lige dönüyor

Medical Park Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, 2013-2014 futbol sezonunda Avrupa Kupaları'nı hedeflediklerini söyledi. Bu yılın renkli geçeceğini belirten Başkan Gencer, başta Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor ve Kasımpaşa'nın çok iyi transferler gerçekleştirdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Gültekin Gencer, geçen yılı 7'nci sırada bitirmiş bir takım olarak her şeyden önce bulundukları konumu korumayı ve daha yukarılara çıkmayı arzuladıklarını açıkladı. Gültekin Gencer, "Ayaklarımızın üzerine basmayı bilmemiz lazım. Hocamız Samet Aybaba'nın sık sık Avrupa hedefini söylüyor olması, tabii ki bizlere mutluluk veriyor. Hoca ile yaptığımız sözleşmede de değişik ekstra primler koyacağımız zaman hocanın tek prim olarak UEFA Kupası'nı koydurması, kendisinin ne kadar hedefli olduğunun göstergesi" dedi.

ORDUSPOR ÖRNEĞİNİ UNUTMADIK

Yeni bir yönetim olduklarını ve her yeni yönetim gibi kendilerinin de çeşitli transferler yaptıklarını ifade eden Gültekin Gencer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kapıdan girdiğimiz andan itibaren belki bizi 150 kişi aradı, belki 500 tane topçu ismi söylendi. Bu işin içinde olmamış olsaydık, gelişigüzel transferler yapıyor olurduk. Hedef de koysan darmadağın olursun. Biliyorsunuz Orduspor Başkanı çıktı, 'Anadolu'dan bir şampiyon çıkacak o da Orduspor' dedi. Hiç unutmuyorum. Gayet de güzel gidiyorlardı. Sonunda ne oldu, küme düştü. Bizim yaptığımız olay ne oldu? Biz nerede boşluğumuz varsa onu aldık. O transferi gerçekleştirdik. Zaten oturmuş kadromuz vardı. Hepsi kendini kanıtlamış değerli isimler vardı. En büyük boşluğumuz neydi? Mehmet Özdilek'ten sonra teknik direktör boşluğu idi. Samet Aybaba gibi hedefli bir hoca ile bu boşluğu doldurduk."

Haberin Devamı

CELUSTKA İÇİN TRABZON'DAN HABER BEKLENİYOR

Özellikle dış transferde gelişigüzel transferler yapmadıklarını belirten Başkan Gencer, "Hep nokta atışı yaptık. Malum Serkan Balcı'dan başladık, arkasından kaleci transferimiz derken Diarra, Isaac gibi ileride Türkiye'nin en fazla gol atan forvet ikilimiz vardı. Ortasına da Milan Baros gibi marka değerini koyduk. Ardından kötü gol yeme gibi bir özelliğimiz vardı. Defansta bir transfer arayışına girdik. Celustka ile ilgili Trabzonspor ile görüştük. Dün akşam da yöneticilerle görüşmelerimiz sürdü. Onu hiç açıklamamıştık. Türkiye'den kendisine Karabükspor da talip olmuştu. Bizim de daha önce talebimiz oldu. Bu işte futbolcu ve tabii ki yönetiminin tercihi çok önemli. Trabzon Başkanı ile yaptığımız görüşmeler olumlu geçti. Bugün birkaç saat içinde bu konu da netlik kazanır. Bir transfer daha yaptıktan sonra transferi kapatmayı düşünüyoruz. 5 nokta transferle, Antalyaspor'u üst sıralara taşıyacak kadro oluşumunu tamamladığımız düşüncesinde olacağız. Biz yağını, hamurunu her şeyini hazırladık. Bundan sonra helvayı yapacak olan hocamızdır. Hocamızın da hedefi UEFA olduğuna göre herhalde bu malzemeyle de rahat rahat UEFA'ya gider diye düşünüyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

LUGANO GÜNDEME GELDİ

Beşiktaş'tan Escude ve Lugano isimlerinin de gündeme geldiğini vurgulayan Başkan Gencer, Lugano'da ciddi mesafe kat ettiklerini ve istemeleri halinde Lugano'yu şimdi alabileceklerini söyledi. Gencer, bunu yapmamalarının nedenini de transferdeki dengeleri gösterdi.

Lugano'nun bugün Paris Saint Germain de 2.7 milyon euro garanti parasının olduğunu hatırlatan Gencer, konuşmasına şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Biz Paris Saint Germain ile de görüşmeler yaptık. Kulüp yarı yarıya bunun maliyetini kabul etti. Biz de bütçelerimizi alt üst etmeyecek bir teklifte bulunduk, ancak onlardan olumlu bir cevap gelmedi. Türkiye'de bir hafta önce Semih transferini konuşurken, bize bazı kişiler güldü ama bir dünya markası takımla bunu konuşabiliyorsak, demek ki yanlış bir şeyler konuşmamışız. Son olarak Anton Ferdinand konusunda yapılan yazışmalar neticesinde mutlu sona ulaştık. Ferdinand salı sabahı büyük ihtimalle Antalya'da olacak. Kanadalı orta saha oyuncusu 30 yaşındaki Atiba Hutchinson ile de görüşüyoruz ve kendisinden yarın saat 12.00'ye kadar cevap bekliyoruz. Bu transfere ya tamam, ya devam diyeceğiz."

Antalya markasını tanıtmak için kongrelerin, fuarların kente getirilmeye çalışıldığını anımsatan Başkan Gencer, en iyi tanıtımın spor olacağının altını çizdi. Antalya'ya çok farklı şeyler getirilerek tanıtım yapılmasının amaçlandığını belirten Gencer, bazen çok basit gibi görünen Antalyaspor ile bu yapılmak istenenlerden daha fazlasının yapılabileceğini herkesin görmesi gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Gencer konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bunu görebilirsek daha farklı noktalara gelebiliriz. Daha önce de söylediğim gibi bugün Sevilla'dan Antalya'nın ne eksiği var. Çok fazlası var, eksiği futbol. Futboldaki olduğu konum eksi. Başka bir eksiği yok."

(Haber7)

Yazarlar