Trabzonspor Dinmeyen Fırtına

Dinmeyen Fırtına

03.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ligin ikinci yarısının yıldızı Trabzonspor, Karadeniz derbisinde de galibiyeti elde etti, hızını kesmedi.

Dinmeyen Fırtına

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Bordo-mavililer, Çaykur Rizespor’a karşı şanslı bir şekilde öne geçti. Geri pastan oluşan endirekt vuruşta Zeki Yavru’nun golü geldi. İkinci yarıda ev sahibinin baskısını kalecisi Onur’un kurtarışlarıyla durduran Ersun Yanal’ın ekibi, Beşiktaş maçı öncesi bir 3 puanı daha hanesine ekledi.

Spor Toto Süper Lig’de 26. hafta mücadelesinde Trabzonspor, Çaykur Rizespor deplasmanında 1-0 kazandı, Karadeniz derbisinde galip gelen bordo-mavililer, ligin ikinci yarısında çıktığı üst üste 10. maçını kaybetmedi.
Sezonun ikinci yarısının en iyi takımına sahip Ersun Yanal ve kariyerinin en kötü zamanlarından birini geçiren Hikmet Karaman’ın kozlarını paylaştığı maçta taktiksel detaylar öne çıktı.Her iki takımın dinamik hücum adamları ve 4-2-3-1 taktik anlayışları pozitif futbola elverişli bir ortam hazırladı. Avrupa’yı hedefleyen bordo-mavililer ve ligde kalma yolunda son virajlarını dönen mavi-yeşilliler, hücuma dönük bir oyun oynadı.
6’da soldan çıkan Rize’de içeri iyi kaçan Nosa gole çok yaklaştı. 7’de de duvar paslarıyla gelen bordo-mavilerde Okay, ceza sahası dışından tehlikeli vurdu.
Ani presler ve hızlı kontralar deneyen Rize, 10’da da soldan gelen ortayı önünde bulan Oğulcan ile fırsat yakaladı. 23’te Çaykur Rize savunmasının geri pasında hata yapan genç kaleci Gökhan, endirekt vuruşa neden oldu, Zeki Yavru’nun şutunda top N’Doye’a çarpıp ağlarla buluştu: 1-0
41’de önce Nosa, ardından 42’de Edomwonyi’nin denemelerinde Durica savunmada ayakta kaldı. İkinci yarıda tempoyu düşüren Trabzonspor, hem oyunu tutmak hem de rakibin risk almasını bekleyerek sakin oynamaya başladı.
Ön alana yüklenen Rize’de 64’te Kweuke’nin pasını alan Jantscher kaleci Onur’u geçemedi. 67’de yine kalesinde devleşen Onur, Edomwonyi’nin sağdan gelen ortaya yaptığı vuruşta yıldızlaştı.
Uzatmalar dahil son 10 dakika rakibini hapseden ev sahibi, savunma duvarını aşamadı. 90+4’te kırılma anında Petrucci karşısında Onur yine devleşince 3 puan Trabzonspor’a gitti.
Dinmeyen Fırtına

Yazarlar