Doğan Hakyemez

Doğan Hakyemez

doganhakmeyez7@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beşiktaş Milangaz önceki maçta yaptığı hataları bu kez tekrarlamadı. Oyunun ilk dakikasından son saniyelerine kadar müthiş bir savunma uygulayan Kartal, Anadolu Efes’e nefes aldırmadı. Ergin Ataman, oyunun başından itibaren yerinde bir dakika durmayarak takımını ateşledi.

Müthiş savunmanın yanında, dün gece sahne alan Hawkins ve Arroyo takımlarını sırtladılar. Mehmet Yağmur, Bonsu ve diğer oyuncular da bu ikiliye katkı verince Anadolu Efes çok acı bir yenilgi tattı. Siyah-beyazlı seyirciler takımını her zamanki gibi sonuna kadar destekledi. Bana göre bu Beşiktaş Milangaz bir sonraki maçı da kazanarak şampiyon olur.

Anadolu Efes cephesine baktığımızda Zouros gibi bir hocanın hayal kırıklığı içindeler. Geçtiğimiz maçta takımı uyandıran Vujacic ve Kerem Gönlüm dün ilk beşte bile yoktu. Zouros bana göre de bu takımın sonunu hazırladı. Anadolu Efes’in oyuncu listesine tek tek baktığımızda inanılmaz derin bir kadro göze çarpıyor. Kerem Tunçeri, Sinan Güler, Kerem Gönlüm gibi yıldızların yanı sıra Barac, Vujacic ve Savanovic gibi dünya yıldızlarını bir arada oynatmayı başaramayan Zouros, bu yenilginin tek sorumlusudur.

Sezonun yarısında gelmiş olan tecrübeli coach bu takımı belki ‘ben kurmadım’ diyebilir, ama bu takımı her şeye rağmen orta seviyede basketbol oynatmalıydı. Bu takım nasıl ayağa kalkar bilmiyorum, ama bu sezon Anadolu Efes için bitmiştir.

Ergin Ataman için de ayrı bir parantez açmalıyız. Elindeki dar rotasyona rağmen Bonsu, Erceg, Hawkins gibi yıldızların yanında Mehmet Yağmur ve genç Kartal ile birlikte her oyuncusundan verim almasını bildi. Türkiye Kupası, Eurochallenge Kupası, şimdi de Beko Basketbol Ligi’nin şampiyonluk kupasını da kazanmanın gururunu yaşayacaktır. Bu yüzden kendisini kutluyorum.