Türkiye Kupası Dolmabahçe çıkarması

Dolmabahçe çıkarması

06.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertli takım, Vodafone Arena’ya ilk kez konuk olurken, taraftarların Dolmabahçe hasreti de sona erdi. 20 otobüslük konvoyla polis eşliğinde stada getirilen 2 bin kişilik gruba sıkı güvenlik uygulandı.

Dolmabahçe çıkarması

Fenerbahçe tam 4 yıl sonra Dolmabahçe’de bir derbiye çıktı. Beşiktaş’ın eski stadına son olarak 3 Mart 2013 tarihinde giden sarı-lacivertli takım, ezeli rakibinin yeni stadyumuna ilk kez ayak bastı.

Haberin Devamı

BJK İnönü Stadı’ndaki son derbiyi 3-2 kaybeden Fenerbahçe 4 yıl sonra Vodafone Arena’ya rakip olarak geldi.

Fenerbahçeli taraftarlar 5 yılı aşkın süre sonra bir derbiyi deplasmanda takip etti. Derbilerde deplasman yasağı gelmeden önce sarı-lacivertliler son olarak Beşiktaş’la 27 Ekim 2011’de oynanan ve 2-2 biten maçta tribünde yer almıştı. Fenerbahçeliler 1928 gün sonra yine bir Beşiktaş derbisiyle deplasman hasretini bitirdi.

Sarı-lacivertli kulüp kupa derbisi için özel bir organizasyon yaptı. Yönetim kurulu taraftarlara güzergah ayarlayıp, buna göre onları maça taşıdı.

Saat 15.30’da Ülker Stadı protokol tribünü önünde toplanan Fenerbahçeli taraftarlar kontrol noktalarından geçtikten sonra ve elektronik biletlerinin kontrol edilmesiyle otobüslere bindirilerek toplu olarak polis eşliğinde Vodafone Arena’ya getirildi. Yaklaşık 20 otobüslük bir konvoyla taraftarlar Dolmabahçe’ye ulaştı. Vodafone Arena önünde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. İki takım taraftarı karşı karşıya getirilmeden stada girişler oldu. Yaklaşık 2 bin sarı-lacivertli taraftar Beşiktaş’ın yeni stadında ilk kez takımlarına destek verdi.

Haberin Devamı

Dolmabahçe çıkarması

Yazarlar