Skorer Dortmund şampiyonluğunu bu hafta ilan edebilir

Dortmund şampiyonluğunu bu hafta ilan edebilir

20.04.2011 - 16:39 | Son Güncellenme:

.

Dortmund şampiyonluğunu bu hafta ilan edebilir

Almanya 1. Futbol Ligi'nde son dört haftaya girilirken hem şampiyonluk hem de ligin son sıralarında yer alan takımların düşmemek için verecekleri kıyasıya mücadeler zevkle izlenecek. Bu hafta gözler ilk etapta Mönchengladbach-Dortmund, Leverkusen-1899 Hoffenheim maçlarında olacak. Cumartesi günü saat 16.30'da Eren Derdiyok'lu Bayer Leverkusen sahası Bay Arena'da 1899 Hoffenheim'ı yenerek şampiyonluk iddiasını sürdürmek isteyecek. Leverkusen'in olası bir mağlubiyetinde ise deplasmanda adaşı Borussia Mönchengladbach karşısında alacağı bir galibiyetle şampiyonluğunu ilan edecek. Borussia Dortmund'ta Türk Milli futbolcu Nuri Şahin'in sağ dizinden sakatlanıp sezonu kapatması üzüntü yarattı. Teknik Direktör Jürgen Klopp 'Nuri bizim için yeri zor dolacak bir futbolcuydu' diyerek futbolcusunun sakatlığının şoku içinde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

DAUM: "3 PUAN ALACAK GÜÇTEYİZ"

Eintracht Frankfurt sahasında ligin güçlü ve yıldız futbolcular ordusu Bayern Münih'i konuk edecek. Bu maçta Altıntop ikizleri geçen hafta sırtındaki ağrıların artmasıyla ameliyat olma kararı alarak sezonu kapatan Hamit'in olmamasıyla sahada sadece Frankfurtlu Halil Altıntop olacak. Geçen sezon Münih deplasmanında Schalke formasıyla gol atan Halil 'İnşallah bu maçta 11 aylık gol suskunluğuma son verip Bayern karşısında üç puan alacağımız golü atarım' dedi. Karşılaşmanın bir cazip tarafıda Daum ile Bayern Başkanı Uli Hoeness arasındaki yıllardan beri sürüp gelen husumet. Hoeness'in "Bundesliga kahvesinin içine toz karıştı" diyerek gönderme yapıp sataşmasına Daum, "Ben ne diyeyim ki. O kişi beni yine hayal kırıklığına uğrattı. Onunla birçok kereler olaylardan sonra görüşmüş konuşmuştuk. Fakat yine gündemine alıp bana sataşmak istemesine yanıt verecek söz bulamıyorum. Uli Hoeness'le ne karşılaşmak nede ismimin anılmasını kesinlikle istemiyorum. Benim hedefim üç puan. Favori Bayern Münih karşısında galip gelip rahatlamak istiyoruz. Futbolda herşey olabilir. Bu nedenle sahadan galibiyetle ayrılan taraf biz olacağız" dedi

Haberin Devamı

SERDAR TAŞCI'NIN KONUĞU TUNAY

Ligde düşme hattında korkulu günle geçiren Stuttgart sahasında Hamburg ile mücadele edecek. Yardımcı antrenörlüğünü Edi lakaplı Erdinç Sözeri'nin yaptığı Serdar Taşcı'lı Stuttgart alacağı üç puanla rahatlayacak. Tunay Torun'lu Hamburg ise eski antrenörleri Bruno Labbadia'ya karşı kendierini göstermek için prestij mücadelesi gösterecekler. Schalke ise evinde Kaiserslautern'i ağırlayacak. Bu hafta Cuma günü Almanya'da paskalya tatili olması nedeniyle Perşembe günü oynanacak maçta ise Ömer Toprak'lı SC Freiburg evinde Hannover'le mücadele verecek. Deniz Nakili St. Pauli ise 'Kuzey Derbisi'nde Werder Bremenle karşılaşacak.

PAZAR GÜNÜ 2 MAÇ

Almanya 1. Futbol Ligi'nin 31. Haftası 24 Nisan Pazar günü oynanacak olan Wolfsburg-Köln, Nürnberg-Mainz maçlarıyla tamamlanacak. 'Kurtlar' lakaplı Wolfsburg'da Tuncay Şanlı'nin Teknik Direktör Felix Magath'tan forma giyme şansı alıp almayacağı son anda belli olacak. Tuncay'Üç haftadan beri çok iyi çalışıyorum. Formuma kavuştum. Ama henüz formama kavuşamadım. Şans bulursam golümü atarım" dedi. İlkay Gündoğan ve Mehmet Ekici'li Nürnberg ise sahasında Malik Fathi'li SC Mainz'ı konuk edecek. Avrupa Ligi'ne katılmak isteyen 46 puanlı Nürnberg ile 48 puanlı Mainz'ın mücadelesi nefesler kesecek.

Yazarlar