Skorer Dortmund'u yenmeliyiz

Dortmund'u yenmeliyiz

11.09.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dortmund'u yenmeliyiz

Dortmundu yenmeliyiz

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, Sparta Prag'ı izlemek için gittiği Çek Cumhuriyeti'nde MİLLİYET'in sorularını yanıtladı. Terim, 17 Eylül'de başlayacak Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle girmeleri gerektiğini söyledi ve "Dortmund'u yenmeliyiz" dedi
GALATASARAY Teknik Direktörü Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Sparta Prag'ı çok beğendiğini belirtti, gruplarında kolay ekip olmadığını açıkladı.
Terim, 17 Eylül'de start alacak Avrupa futbolunun kulüp takımlar bazında gerçekleştirilen en büyük organizasyonuna galibiyetle girmeleri gerektiğini vurguladı.
Terim, şöyle konuştu:
"B.Dortmund ile oynayacağımız ilk maçımız çok önemli. Bu karşılaşmayı kesinlikle kaybetmemeliyiz ve kazanmalıyız. İlk maçlar her zaman çok önemlidir. Herkes böyle önemli ve her konuda kendilerine prestij sağlayacak bir şampiyonada mücadele edeceğinin bilincinde olmalı ve Dünya'nın kendilerini izleyeceğinin farkında olmalı. Milyarlarca insan şu anda içinde bulunduğumuz Şampiyonlar Ligi vitrinine bakacak. Hem bizim grupta hem de diğer gruplarda kolay rakip yok. Örneğin Sparta Prag. Avrupa ikincisi Çekler'in şampiyonu. Hiç bir takımı büyütmemek, hiç bir rakibi de küçümsememek gerekiyor. Cumartesi günü B.Dortmund'u Karlsruhe karşısında izleyeceğim, yardımcılarım ise Sparta Prag'ın Slavia Prag ile oynayacağı derbi maçı seyredecek, Sparta'yı bir kez daha takibe alacaklar. Pazar günü ise Parma'yı Atalanta ile oynayacağı karşılaşmada seyredecekler".
Bu arada, Fatih Terim, Prag'ta kalacakları oteli de belirledi. İlk etapta Prag Hilton Hoteli'nin Türk müdürü Timur Ilgaz ile bir araya gelen Terim, bu otelde kalmak istedikleri belirtti. Ancak otelde maçın oynanacağı tarihte UEFA delegelerinin kalacak olması nedeniyle bu istek gerçekleşmedi. Terim, bunun üzerine Ilgaz'ın önerisiyle Prag'a 35 kilometre uzaklıktaki Benesov kasabasında bir otelle anlaştı