Futbol 'Dostluk' festivali

'Dostluk' festivali

11.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

64 ülkeden 12 yaş grubu gençlerin katıldığı turnuva unutulmaz bir şölene sahne oldu.

Dostluk festivali

LEVENT KALKAN - ST. PETERSBURG

Haberin Devamı

FIFA ve 2018 Dünya Kupası’nın resmi ortağı olan Gazprom tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen 2017 Dostluk İçin Futbol Programı’na St. Petersburg ev sahipliği yaptı. Turnuvada Türkiye’yi Beşiktaşlı Abdülmecid Dönmez temsil etti.

Rusya’nın en önde gelen şehirlerinden St. Petersburg, FIFA ve 2018 Dünya Kupası’nın resmi ortağı Gazprom tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Dostluk İçin Futbol programına ev sahipliği yaptı. Tam 64 ülkeden 12 yaş grubu genç oyuncuların katıldığı organizasyon unutulmaz bir futbol ve dostluk festivaline sahne oldu.

Bu sene yeni bir sistemle düzenlenen Dostluk İçin Futbol; Avrupa, Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika’dan katılımcıları bir araya getirdi. Sezon başında çekilen kurayla 8 takıma yerleştirilen genç oyuncular, Gazprom 2017 Uluslararası Dostluk İçin Futbol Şampiyonası’nda buluştu. Türkiye’yi turnuvada Beşiktaş U12 takımının kaptanı ve golcüsü Abdülmecid Dönmez temsil etti. “Genç gazeteci” Simay Elif Pak da organizasyonda yer aldı.

Haberin Devamı

Tanzanya’dan Çin’e...
Brezilya’dan Çin’e, Tanzanya’dan Türkmenistan’a kadar 64 ülkeden binin üzerinde misafirin katıldığı turnuvanın sonunda Çocuk Forumu düzenlendi. Burada spor dünyasının ünlü isimleriyle bir araya gelen çocuklar turnuvadaki deneyimlerini paylaşırken, geleceğe dair dileklerini de dile getirdi.

Dostluk festivali

Abdülmecid alkışlandı
St. Petersburg’a Beşiktaş U12 Teknik Sorumlusu Mesut Kır’la birlikte giden Abdülmecid Dönmez turnuvadaki performansıyla göz doldurdu. Abdülmecid’in forma giydiği mor takım rakiplerini birer birer yenerek finale kadar yükseldi ancak şampiyonluk kupası 4-3’lük skorla turuncu takımın oldu.

Zubkov: Rekor katılım gördük
Gazprom Yürütme Kurulu Başkanı Victor Zubkov, St. Petersburg’un çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptığını söyledi. Zubkov, “Genç futbolcuların ana aktör olduğu bir proje başlattık ve bu girişimimize pek çok sporcu, medya dünyasından insanlar ve sivil toplum kuruluşları destek verdi. Bu yıl 64 katılımcı ülke gibi bir rekor sayı gördük. Dünyanın dört bir yanından çocuklar, eşitlik ve barış ilkelerine bağlılıklarını gösterme ve Dostluk İçin Futbol’un gerçek elçileri olma imkanı buldu” dedi. FIFA Genel Sekreteri Fatma Samoura ise “FIFA ortağımız Gazprom’un bu eşsiz girişimini desteklemekten memnuniyet duyuyoruz. FIFA bu misyonu aktif olarak destekliyor” diye konuştu.
Finali izlediler
Organizasyona katılım gösteren genç futbolcular, genç gazeteciler ve medya mensupları, Almanya ile Şili arasında 68 bin koltuk kapasiteli Zenit Arena’da oynanan 2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası final maçını izleme fırsatı da buldu.
Dostluk festivali
Futbol sevgisi 'engel' tanımaz
St. Petersburg’da büyük ilgi gören Dostluk İçin Futbol turnuvasını engelli çocuklar da izledi. Yağışlı havaya rağmen aileleriyle birlikte her gün tribüne gelen çocuklar maçları takip ederken, keyifli saatler geçirdi.
Dostluk festivali
Suriye’den özel elçiler
Gazprom 2017 Uluslararası Dostluk İçin Futbol Şampiyonası’nın Suriye’den özel misafirleri de vardı. Genç futbolcu Manar Alnajar, Beşiktaşlı Abdülmecid Dönmez’le birlikte mor takımın formasını giydi. Genç gazeteci Mahmoud Alkhateeb ve antrenör Muhieddin Alnajar da turnuvayı takip etti.