Skorer Dream Team'e n'oldu!

Dream Team'e n'oldu!

18.10.2010 - 09:59 | Son Güncellenme:

Aziz Yıldırım'ın kızı Gülşah ile Murat Gordi'nin düğününe Beşiktaş'ın yenildiği haberi gelince gecenin bombasını Adnan Polat patlattı... Akşam Gazetesi'nden Alaattin Metin'in yazısı...

Dream Teame noldu

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kızı Gülşah'ın Murat Gordi ile dünya evine girdiği düğün tek kelimeyle muhteşemdi. Dekorları, ambiyansı, katılanlarıyla Fransa'da yapılan sosyete düğünlerini bile aratmadı. Sanat eleştirmenlerinin hata bulamayacağı kadar kusursuzdu.
Four Seasons Oteli'nin önü son model lüks arabalar ve binlerce çiçekle dolmuştu.
Gecede en çok konuşulan konu Beşiktaş'ın Manisaspor'a 3-2 yenilmesiydi. Kimse inanamıyordu. Bir ara Fanatik Genel Yayın Yönetmeni Necil Ülgen ve Milliyet Spor Müdürü Cem Şengül ile birlikte dışarı sigara içmeye çıktık. Boğaz manzaralı terasta sohbet ederken yanımıza Murat Özaydınlı geldi. Konu Beşiktaş maçıydı.
F.Bahçe asbaşkanı bana şöyle dedi:
'Adnan Polat'la skoru duyduğumuz vakit Galatasaray Başkanı 'Dream Team'e (Rüya Takım) ne oldu' dedi'. O an aklımıza Aziz Yıldırım'ın günlerce tartışılan 'Beşiktaş çağ atlamış, öyle mi' sözü geldi ve etrafımızda bulunan birçok konuk Fenerbahçe Başkanı'nı 'Çok haklıymış' diye takdir etti.

Haberin Devamı

ÖNCE KONYA'YI BİR YENELİM!
Daha sonra Aziz Yıldırım'a Beşiktaş'ın Manisa yenilgisini sorduk. Fenerbahçe Başkanı kısa bir yorum yaptı:
'Bİz kendi işimize bakalım. Bizim için Konya maçı çok önemli. Buradan alacağımız üç puanın arkasından Galatasaray maçına ciddiyetle çıkmalıyız. Bursa ile birlikte bu üç 90 dakika bizim yolumuzu çok açar' cevabını verdi. F.Bahçeli yöneticilerin çoğu da Beşikaş'ın puan kaybetmesinden, aradaki farkın azalmasından mutluydu. Ama hepsinin söylediği aynı söz vardı: 'Biz kendi işimize bakalım, Konya maçı çok önemli'.

MANİSA BAŞKANI KRALLAR GİBİYDİ
BaŞkan Aziz Yıldırım, gecenin ilerleyen saatlerinde Sinan Engin, Celal Kolot, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Atal ve danışman Mümtaz Karakaya'nın bulunduğu masaya giderek uzun uzun sohbet etti. Maçtan gelen Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın kötü oynadığını söylerken ortak kanı şuydu: 'Guti ile Quaresma olmadığı vakit Beşiktaş'ın gücü azalıyor'.
Spor camiasından gecenin en çok ilgi çeken konuğu Manisa Başkanı Kenan Yaralı'ydı. Maçtan sonra düğüne katılan Yaralı'yı herkes tebrik etti. Sivas Başkanı Mecnun Otyakmaz 'Büyük iş yaptınız, başkan' deyince Yaralı, 'Skor daha da farklı olurdu. Sizler maçı seyretmediniz ama' cevabını vererek 'Soyunma odasında futbolcularımın Beşiktaş gibi bir takımı yenmelerine rağmen sevinç yoktu. Hepsi sessizdi. Bunun da nedeni farkı kaçırmalarına üzülmeleri' diye konuştu.

Haberin Devamı

Alex'ten mesaj:Derbide varım
Bİr ara gözüm Alex'e takıldı. Eşi Daiane yoktu. Sakatlığını sordum, 'Dinlenirsem bir şeyim kalmaz toparlanırım' dedi. Bu da Galatasaray maçında oynayacağının bir işaretidir. Teknik Direktör Aykut Kocaman ve İdari Menajer Hasan Çetinkaya'nın yanı sıra kaleci Volkan ve Emre de kamptan izin alarak arkadaşları adına düğüne katıldı.
Kocaman dost sohbeti de olsa Beşiktaş üzerine konuşmak istemedi. Kendisi düğündeydi ama aklı Konya'daydı. Dalgın ve düşünceliydi. Baba olacak Emre'ye biraz takıldım. Henüz bebeklerinin cinsiyetini öğrenmemişler. 'Ağabey bu babalık heyecanı yetiyor bana. Hayırlısıyla o günler bir gelsin' dedi.
Konya maçını sordum. 'Şampiyonluğa giden yol Konya'dan geçiyor' cevabını verdi.

Haberin Devamı

Niang da kadroda
F.Bahçe, Galatasaray ve Bursa maçları öncesi Konya sınavına çıkıyor. Senegal Milli Takımı'ndan sakat dönen Mamadou Niang da Konya'ya götürüldü. Sarı-Lacivertli takımın 19 kişilik maç kadrosuna Alex alınmadı. Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın Niang'ı riske atmayıp Kazım'la oyuna başlaması bekleniyor. F.Bahçe, Konya ile oynadığı 22 maçta 21 galibiyet, bir yenilgi alırken, 73 gol atıp, 24 gol yedi. Sarı-Lacivertliler, Konya'dan tek yenilgiyi 2004-2005 sezonunda şampiyonluğu ilan ettikten sonra oynadığı karşılaşmada 4-2'lik skorla aldı.

Herkesi çağırsam Saracoğlu yetmezdi
İLK kez papyonlu gördüğüm Başkan Aziz Yıldırım, konuklarını tek tek kapıda karşıladı. 650 kişinin tıklım tıklım doldurduğu salona şıklık ve zarafet hakimdi. Hanımlar son moda gece kıyafetleriyle adeta defile yapar gibiydi.
KİMLER yoktu ki. Protokol masasında İstanbul Valisi, Emniyet Müdürü, Büyükşehir Belediye Başkanı, Genel Kurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Özden Örnek Paşa ve spor camiasından kulüp başkanları vardı.
BAŞKAN Aziz Yıldırım masaları tek tek dolaşarak konuklarına 'Hoş geldin' dedi, sohbet etti. Başkan, 'Sevenin, dostun çok' dediğim vakit bana 'Doğrudur, sevenim çoktur ama herkesi çağıramadım. Eğer çağırsaydım bu düğünü burada değil Şükrü Saracoğlu'nda yapmam gerekirdi' dedi.

Haberin Devamı

İçleri kan ağlasa da yüzleri güldü
İzmİr'e yerleşen magazin yazarı Şenay Düdek, bu özel gece için İstanbul'a gelmişti. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener de eşiyle birlikte Çeşme'den gelip geceye katılmıştı ve düğüne Federasyon Başkanvekili Lutfi Arıboğan ve yönetici Levent Kızıl da eşleriyle gelmişti. Almanya ve Azerbaycan maçlarından sonra çok yıpratılan futbol adamları üzgün olmalarına rağmen etrafa neşeli görünmeye çalışıyorlardı. Özgener ile de sohbet ettim.
Bundan sonra federasyon olarak daha açık olacaklarını, medyayla ilişki kuracaklarını söyleyerek bir gün önce yazdığım habere 'Aynen söylediklerimi yazdığın için teşekkür ederim' dedi ve Levent Kızıl ile birlikte Milli Takım'a güvenlerinin tam olduğunu söyledi. Milli Takım konusunda ise spor adamlarının ortak görüşü bu krizden kurtulacakları ama işi bundan sonra daha sıkı tutmaları gerektiği yönündeydi. Ben gece 01.30'da çıktım salondan. Gençler eğleniyordu, Başkan Aziz Yıldırım mutluydu, çocukları mutluydu, ailesi mutluydu. Dilerim, her günleri böyle olsun.

Yazarlar