Hatayspor Dudziak, Hatayspor'u FIFA'ya şikayet etti! Asrın felaketinden de utanmadı

Dudziak, Hatayspor'u FIFA'ya şikayet etti! Asrın felaketinden de utanmadı

05.02.2024 - 13:56 | Son Güncellenme:

Tunuslu futbolcu Jeremy Calvin Dudziak'ın, sözleşmesi imzalamasından 10 gün sonra deprem felaketi nedeniyle ligden çekilen Hatayspor'u alacakları ödenmediği gerekçesiyle FIFA'ya şikayet ettiği ortaya çıktı.

Dudziak, Hataysporu FIFAya şikayet etti Asrın felaketinden de utanmadı

Hatayspor'un 26 Ocak 2023'te yarım sezonluk sözleşme imzaladığı Tunuslu orta saha oyuncusu Jeremy Calvin Dudziak'un, 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinin ardından alacakları ödenmediği gerekçesiyle bordo beyazlı kulübü FIFA'ya şikayet ettiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Spor Hukukçusu Avukat Fatih Şaşıoğlu, sosyal medyadan hesabından yaptığı paylaşımda, "6 Şubat 2023'te meydana gelen ve "Asrın felaketi" olarak adlandırılan, çok sayıda ilimizi etkileyen deprem felaketi, Hatayspor Kulübüne de büyük zararlar vermiştir. Depremden sonra Hatayspor aleyhinde FIFA nezdinde açılan bir alacak davasını anlatacağım." ifadeleriyle Jeremy Calvin Dudziak'ın Hatayspor aleyhine açtığı davayı anlattı.

İşte Şaşıoğlu'nun açıklamaları:

Aylık 24 bin Euro ödenecekti

"Jeremy Calvin Dudziak, 26.01.2023 tarihinde imzaladığı sözleşme ile Hatayspor'a transfer olmuştur. Sözleşme yarım sezon için düzenlenmiş olup 5 ay boyunca aylık 24.000 EURO ödeme yapılacaktır. 06.02.2023 tarihinde deprem meydana gelmiş ve Hatay'ı da içine alan çok geniş bir bölgeyi etkilemiştir. Türkiye Futbol Federasyonu, maçların süresiz olarak ertelendiğini duyurmuştur. Hatayspor, Yeni Malatyaspor ve Adanaspor'un ligden çekildiği FIFA tarafından ilan edilmiştir.

Haberin Devamı

Dudziak, Hataysporu FIFAya şikayet etti Asrın felaketinden de utanmadı

Alacakları ödenmediği gerekçesiyle FIFA'ya başvurdu

04.06.2023 tarihinde Futbolcu, alacaklarının ödenmemesi sebebiyle FIFA'ya başvurmuş ve 124.000 EURO (Yaklaşık 4 milyon TL) alacağı bulunduğunu belirtmiştir. Hatayspor ilk olarak deprem felaketi nedeniyle kulübün ağır bir zarar gördüğünü, Christian Atsu ve Taner Savut'un vefat ettiğini belirtmiştir.

Mücbir sebep arz etti

Hatayspor devamla; Hatay ilinde bir yakınını kaybetmeyen hiç kimsenin bulunmadığını, çok sayıda futbolcunun ve kulüp çalışanının şehri terk ettiğini, TFF'nin beyaz sezon ilan ettiğini ve bu nedenle mecbur durumun bir mücbir sebep arz ettiğini belirtmiştir.

Dudziak, Hataysporu FIFAya şikayet etti Asrın felaketinden de utanmadı

Ligden çekilmeyen kulüpleri örnek gösterdi

Futbolcu cevap olarak liglerin devam ettiğini, aynı ilde yer alan İskenderunspor'un müsabakalara çıktığını, depremden etkilenen diğer şehirlerdeki Amedspor, Adana Demirspor ve Şanlıurfaspor'un ligden çekilmediğini, ödeme alamamasının haksız bir durum olduğunu belirtmiştir.

Çözüme yanaşmadı

Hatayspor, son olarak verdiği cevap dilekçesinde futbolcunun yalnızca 10 gün süre kulüpte bulunduğunu, kulübe hiçbir ihtarname / uyarı göndermediğini, kulübün futbolcularına sahip çıktığını ancak futbolcunun çözüme yanaşmadığını belirtmiştir.

Haberin Devamı

DRC mücbir sebep sayılamayacağını belirtti

FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (DRC); depremin öngörülemez ve çok ağır bir felaket olduğunu ve depremden etkilenen kişiler ile empati kurduklarını ancak kulübün hala ayakta olduğunu ve bedelsiz de olsa futbolcu transfer ettiğini belirtmiştir.

DRC, bu durumda sözleşmenin ayakta olduğunu ve sözleşmeye güven (ahde vefa) ilkesi uyarınca her iki tarafın sözleşme hükümlerini yerine getirmesi gerektiğini, somut olayda ve mevcut dosyada depremin bir mücbir sebep sayılamayacağını belirtmiştir.

Sözleşme süresi 1 ay olarak kabul edildi

DRC burada önceki kararlarından farklı bir uygulamaya giderek; Hatayspor'un ligden 12.02.2023 tarihinde çekildiğini, sözleşme görüşmeleri için gereken makul sürenin 1 ay olduğunu ve 12.03.2023 tarihi itibariyle sözleşmenin sona erdiğinin kabul edilmesi gerektiğini belirtmiştir.

Sonuç olarak DRC, sözleşme ilişkisinin başladığı tarihten depreme kadar olan süre için 10.912 EURO ve deprem tarihinden 12.03.2023 tarihine kadar olan süre için 34.720 EURO olmak üzere toplam 45.632 EURO'nun futbolcuya ödenmesine karar vermiştir.

Haberin Devamı

Dudziak, Hataysporu FIFAya şikayet etti Asrın felaketinden de utanmadı

Hatayspor'a faiz istisnası

DRC, yine önceki kararlarından farklı bir uygulamaya giderek, mevcut dosyanın özel durumunu dikkate alarak istisnai bir şekilde Hatayspor'un faiz ödememesine karar vermiştir."

3 maçta 89 dakika süre aldı

26 Ocak 2023'te Hatayspor ile yarım sezonluk sözleşme imzalayan Tunuslu futbolcu, bordo beyazlı takımda 3 karşılaşmada toplam 89 dakika sahaya çıkarken, gol ya da asist katkısı yapamadı.

İşte Jeremy Calvin Dudziak'in Hatayspor formasıyla oynadığı karşılaşmalar ve aldığı süreler:

Hatayspor - Kasımpaşa: 1-0 (58 dakika)
Gaziantep FK - Hatayspor: 4-1 (30 dakika)
Hatayspor - Trabzonspor: 2-1 (1 dakika)

Yazarlar