Tenis Ashleigh Barty'nin kararı şok etti! Serena Williams'ın mesajı hayatını değiştirdi

Ashleigh Barty'nin kararı şok etti! Serena Williams'ın mesajı hayatını değiştirdi

23.03.2022 - 09:49 | Son Güncellenme:

Dünya tenisinin 1 numarası Avustralyalı tenisçi Ashleigh Barty aldığı kararı sosyal medyadan paylaştı. Barty'nin kararı şok etkisi yarattı. Öte yandan Barty'nin tenis efsanesi Serena Williams ile yaşadığı diyalog ortaya çıktı.

Ashleigh Bartynin kararı şok etti Serena Williamsın mesajı hayatını değiştirdi

Dünya 1 numarası Avustralyalı tenisçi Ashleigh Barty henüz 25 yaşında olmasına rağmen aldığı karar hayranlarını şok etti.

Haberin Devamı

Avustralyalı raket sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Tenisi bıraktığımı açıkladığım bugün benim için zor ve duygu dolu. Bu sporun bana verdiği her şey için çok müteşekkirim, gururlu ve tatmin olmuş şekilde ayrılıyorum. Bu yolda beni destekleyen herkese teşekkür ederim, yaşam boyu birlikte oluşturduğumuz anılar için her zaman minnettar olacağım." ifadelerini kullandı.

Ashleigh Bartynin kararı şok etti Serena Williamsın mesajı hayatını değiştirdi

7 YIL ÖNCE DE BIRAKMIŞTI
Barty'nin bir basın toplantısı düzenleyerek emeklilik kararının gerekçelerini anlatması bekleniyor. Ashleigh Barty henüz 18 yaşındayken yine tenisi bırakma kararı almıştı. Henüz 15 yaşında Wimbledon'da gençler şampiyonu olmasına ve kariyerindeki yükselişine rağmen bu karar için şu ifadeleri kullanmıştı: "Hayatı normal bir genç kız olarak yaşamak ve bazı normal tecrübelerim olsun istedim."

Haberin Devamı

SERENA'NIN MESAJI KARARINI DEĞİŞTİRDİ
Barty'yi gençken eğiten antrenör Joyce, Courier Mail ile yaptığı bir röportajda Serena Williams'ın o süreçte Barty'ye kısa ve etkili bir mesaj atarak tenise bir şans daha vermesini istediğini anlattı. Tenis efsanesi Williams, genç yıldıza "Emekli olmak için çok iyi bir oyuncusun… geri dönmelisin" mesajını attı. Bu mesaj, Barty'yi tenise geri dönmeye ikna etmesi için yeterli oldu. Genç tenisçi 2016 yılında turnuvalara tekrar katıldı

Ashleigh Bartynin kararı şok etti Serena Williamsın mesajı hayatını değiştirdi

TARİHE GEÇMİŞTİ
2022'de oynan Avustralya Açık'ı kazanan yıldız raket, 1978'den sonra bunu başaran ilk tenisçi olmuştu.

Ashleigh Barty, bu sezon Birleşik Amerika'da düzenlenen Indian Wells ve Miami Açık tenis turnuvalarından çekildiğini açıklamıştı. Barty, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Maalesef vücudum istediğim gibi toparlanamadı ve bu turnuvalara hazırlanamadım" ifadelerini kullanmıştı

 

Yazarlar