Güreş Dünya Güreş Şampiyonası'nda ilk 5'e girmeyi garantileyen İbrahim Çiftçi olimpiyat kotası aldı

Dünya Güreş Şampiyonası'nda ilk 5'e girmeyi garantileyen İbrahim Çiftçi olimpiyat kotası aldı

19.09.2023 - 22:30 | Son Güncellenme:

Dünya Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 97 kg'da mücadele eden İbrahim Çiftçi, ilk 5'te yer almayı garantiledi ve Olimpiyat Oyunları'na katılım hakkı kazandı.

Dünya Güreş Şampiyonasında ilk 5e girmeyi garantileyen İbrahim Çiftçi olimpiyat kotası aldı

97 kilo serbestte dünya üçüncüsü olarak olimpiyatlara kota alan İbrahim Çiftçi, ilk turda Togolu Utah Mann'ı (10-0) teknik üstünlükle yendi. 2'nci turda ise Azerbaycanlı Mohamedhan Magomedov'a 4-0 yenildi.Azerbaycanlı güreşçi finale yükseldiğinden İbrahim Çiftçi repesaja çıktı. İlk maçında Sırp rakibi Starhinja Despic'i 10-0 teknik üstünlükle, ikinci maçında ise Alman rakibi Eric Thiele'yi (3-1) yendi ve bronz madalya için güreşme hakkı elde etti. Çiftçi, bronz madalya için Avrupa şampiyonu Gürcü Givi Matcharasvili ile karşılaştı. Maçın ilk dakikalarında İbrahim Çiftçi, 2-0 yenik duruma düşse de rakbini bastırarak yerde skoru 2-2 yaptı. Ancak İbrahim, minder dışına basınca 1 puan verdi ve 3-2 yenik duruma düştü. Tecrübeli rakibi karşısında direnemedi ve devreye 6-3 yenik girdi. İkinci yarıda milli güreşçi oyun anlamında dengeyi kursada son 1 dakikaya 6-2 yenik girdi. Maçın son saniyelerinde Çiftçi, skoru değiştirecek bir hamle yapamadı ve maçı 6-2 kaybetti. Rus sporcu Abdulrashid Sadulaev sakatlığı nedeniyle beşincilik maçına çıkamayınca İbrahim Çiftçi, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota aldı.

Haberin Devamı

BAKAN OSMAN AŞKIN BAK’TAN MİLLİ GÜREŞÇİ İBRAHİM ÇİFTÇİ'YE TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na kota alan milli güreşçi İbrahim Çiftçi için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘’Sırbistan’nın başkenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 97kg'da mindere çıkan İbrahim Çiftçi, ilk beş sporcu arasına girerek Paris2024 Olimpiyat Oyunları’na kota hakkı elde etti. İbrahim Çiftçi kardeşimi yürekten kutluyor, Dünya Güreş Şampiyonası’nda mindere çıkacak tüm pehlivanlarımıza başarılar diliyorum."

SERBEST GÜREŞ MİLLİ TAKIMI, 1 BRONZ, 2 OLİMPİYAT KOTASI ALDI

Haberin Devamı

Serbest Güreş Milli Takımı, Dünya Güreş Şampiyonası'nı bronz madalya ve iki olimpiyat kotası ile tamamladı. 125 kiloda Taha Akgül bronz madalya kazanarak, 97 kiloda İbrahim Çiftçi ise dünya 5'incisi olarak 2024 Paris Olimpiyatları'na katılma hakkı elde ettiler. 92 kiloda mücadele eden Feyzullah Aktürk, bronz madalya kazandı ancak kilosu olimpiyat kotası olmadığı için olimpiyatlara gidemeyecek.

Yazarlar